Avocatul lui Udrea, acuzații grave

Avocatul Elenei Udrea, Marius Striblea, a acuzat luni seară într-o intervenție telefonică la B1 TV, după ce a aflat că instanța a decis prelungirea mandatului de arest preventiv pentru deputată, că soluția a fost luată de judecător înainte de intrarea în sala de judecată.

Apărătorul lui Udrea și-a justificat acuzația prin aceea că judecătorul de la Înalta Curte a dat verdictul la doar o oră și jumătate după terminarea ședinței de judecată.

”Faptul că judecătorul s-a pronunțat atât de repede mă face să cred că soluția era deja luată înainte de intrarea în sală. (…) Este anormal sa ai răbdare șapte ore să îi asculți pe toti și să iei decizia într-o oră și jumătate. Concluzia mea este trasă văzând cât de repede s-a pronunțat instanța”, a declarat Marius Striblea (Video mai jos).

Totodată, avocatul Elenei Udrea a spus că nu are încredere în sistemul de justiție, fiind contrat de un ziarist din platou.

”Dar ce căutați atunci în meseria asta, distinse domn, dacă sunteți avocat, vorbiți în fața unei instanțe de judecată și ne spuneți cum că judecătorul luase deja decizia, pentru ce v-ați mai ținut pledoaria? De ce nu protestați în fața instanței de judecată cu o pancartă în mână în care să spuneți că sistemul de justiție din România nu e drept? Nu vă înțeleg. E o fractură logică în ce spuneți dumneavoastră!”, i-a replicat ziaristul.

Apărătorul lui Udrea a ținut-o însă pe a lui.

„Eu am fost prezent la acele confruntări (dintre Elena Udrea și denunțători – n.r.). Dumneavoastră vă dați cu părerea la un post de televiziune fără să știți ce a fost acolo”, a spus avocatul deputatei, care a adăugat că în referatul procurorilor nu au fost publicate date care ar fi fost în favoarea deputatei.

”Din sutele de întrebări, procurorii au selectat ce le-a convenit”, a susținut avocatul.

Instanța supremă a admis luni seară cererea procurorilor DNA de prelungirea a arestului preventiv în cazul Elenei Udrea în dosarul „Gala Bute”, astfel că deputata și-ar putea petrece Paștele după gratii. Decizia de luni nu este însă definitivă, poate fi atacată.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Alexandru Visan 3297 Articole
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.