Avocatul Poporului: Ancheta referitoare la situația de la Pungești e în desfășurare

Ancheta referitoare la situația de la Pungești, județul Vaslui, este în desfășurare, iar rezultatele vor fi făcute publice la finalizarea cercetărilor, a anunțat luni Avocatul Poporului (AP) printr-un comunicat de presă, transmite AGERPRES.

Investigația a fost inițiată după sesizarea din oficiu a AP din 11 decembrie 2013. Pe 12 decembrie 2013 reprezentanți din cadrul sediului central al AP au purtat discuții cu cadre de conducere din Inspectoratul General al Jandarmeriei Române. În aceeași zi, reprezentanți ai biroului teritorial Iași al Avocatului Poporului s-au deplasat în comuna Pungești, unde s-au întâlnit cu reprezentanții Primăriei.

Adjunctul Avocatului Poporului, Ionel Oprea, s-a deplasat la Pungești pe 17 decembrie 2013 însoțit de membri ai Biroului Teritorial Iași al AP. În localitate, adjunctul Avocatului Poporului a purtat discuții cu reprezentanții Primăriei Pungești, ai Postului de Poliție din comună, precum și cu locuitorii din localitate, mai relevă sursa citată.

„Avocatul Poporului s-a sesizat din oficiu în legătură cu situația din comuna Pungești, județul Vaslui și evenimentele petrecute pe raza acestei localități cu prilejul recentelor proteste”, afirma pe 14 decembrie 2013 purtătorul de cuvânt al instituției, Matei Vârtosu, potrivit unui comunicat de presă.

În județul Vaslui au avut loc mai multe proteste, dintre care unele soldate cu violențe între protestatari și jandarmi, față de intenția companiei Chevron de a începe explorarea gazelor de șist în regiune. Mai mulți cetățeni din comuna vasluiană Pungești au susținut că reprezentanții Jandarmeriei comit o serie întreagă de abuzuri și că oamenii nu sunt lăsați să iasă din case fără să fie percheziționați și chestionați.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.