Avram Iancu suntem toţi

Aşa s-a simţit din sala roşie a Palatului Cesianu-Racoviţă aproape de miezul nopţii trecute. Emoţii copleşitoare, tensiune în creştere, adrenalină, aşteptare, speranţă, pulsul celor prezenţi începe să bată în acelaşi ritm.

5.000 euro

10.000 euro

50.000 euro

100.000 euro

105.000 euro. O dată. De două ori. Ultima strigare. De trei ori 105.000 euro pentru paleta online 3128. Adjudecat! Iar sufletul tuturora tresare odată cu bătaia ciocanului de licitaţie.

Seara de 3 februarie ne-a făcut să retrăim cu intensitate mândria de a fi român şi sperăm că acesta a fost doar un început. 105.000 euro pentru Drapelul unei legiuni a lui Avram Iancu reprezintă valoarea tehnic-maximă care a fost oferită.

Însă valoarea adevărată, simbolică, naţională este inestimabilă, intraductibilă în cifre pentru noi toţi, pentru tot timpul.

Casa Artmark se simte onorată că a avut şansa să scrie un moment din istoria naţiunii şi mulţumeşte tuturor celor prezenţi pentru că au ales să cinstească amintirea şi spiritul lui Avram Iancu – eroul naţional. Drapelul va rămâne în România şi, mai mult decât atât, sperăm că va rămâne în Ardeal, unde va putea fi admirat de românii de pretutindeni.

Să nu uităm seara de 3 februarie 2016! A fost seara în care noi, cei de acum, am simţit o fărâmă din ce simţeau moţii cu adevărat atunci când Avram Iancu le spunea: „Voi sunteţi poporul”!

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Magdalena Popa Buluc 7431 Articole
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.