Azi începe BERLIN PERFORMS!

Patru zile dedicat artei performative. BERLIN PERFORMS! prezintă în premieră în Germania performance-uri realizate de două artiste recunoscute şi apreciate la nivel internaţional, care lucrează în acest domeniu: Mădălina Dan (România) şi Manar Zuabi (Palestina). Acest amplu eveniment este organizat de Institutul Cultural Român din Berlin în colaborare cu Freies Museum Berlin şi galeria Podbielski Contemporary. BERLIN PERFORMS! se desfăşoară în aceeaşi perioadă cu Gallery Weekend Berlin, manifestare care se bucură deja de o importantă tradiţie pe scena artistică berlineză, fiind vizitată de un număr important de colecţionari, curatori şi iubitori de artă. Demersul propus de ICR Berlin şi partenerii săi se caracterizează printr-un aspect inovator, care aduce pentru prima dată în prim-plan arta performance-ului în cadrul Gallery Weekend Berlin.

Mădălina Dan la Explore Dance

BERLIN PERFORMS! oferă o privire critică şi antrenantă asupra temelor explorate de Mădălina Dan şi Manar Zuabi, publicul fiind invitat să ia parte pentru a examina actualul context social şi cultural al artei de tip performance. Deschiderea are loc astăzi, cu începere de la ora 18.00, la Freies Museum Berlin. Evenimentul va continua în următoarele trei zile, în perioada 1-3 mai, oferind publicului un program foarte variat: performance-uri realizate de Mădălina Dan şi Manar Zuabi, care vor avea loc pe stradă, la galeria Podbielski Contemporary, Freies Museum Berlin şi Kunsthaus KuLe. Pe lângă aceste intervenţii live, vor fi aduse în atenţia publicului şi alte lucrări realizate de cele două artiste, oferindu-se în acest mod o privire detaliată asupra întregii lor activităţi artistice. În spaţiile expoziţionale ale galeriei Podbielski Contemporary şi Freies Museum Berlin vor fi expuse desene şi instalaţii video (Elevator Speech) realizate de Manar Zuabi şi filme documentare sau înregistrări video ale unor proiecte realizate de Mădălina Dan în ultimii ani împreună cu alţi artişti şi coregrafi (Cndb ocupat, Şcoala de vară Azuga, O istorie Fizică).

Kilobase Bucharest

Freies Museum Berlin aduce în faţa publicului expoziţii retrospective dedicate unor mişcări artistice din ultimii 50 de ani, care au schimbat percepţia şi înţelegerea artei. În acelaşi timp, în proiectele sale expoziţionale, sunt prezentate şi reunite lucrări ale unor artişti din întreaga lume, din ţări precum SUA, Anglia, Franţa, Germania, Filipine, Cuba, Iran, India şi Senegal. Sediul instituţiei se află în apropiere de Potsdamer Straße, zonă centrală a Berlinului care găzduieşte un număr important de galerii de artă.

Programul galeriei Podbielski Contemporary se concentrează pe reprezentarea unui număr important de artişti care abordează în lucrările lor aspecte geopolitice din zona Balcanică, Orientul Mijlociu, Italia şi Germania. Podbielski Contemporary urmăreşte să realizeze şi activităţi de cercetare, precum şi evenimente speciale (artists talks, conferinţe, performance-uri, seri de proiecţii de film) cu scopul de a deveni un spaţiu dedicat nu numai colecţionarilor şi iubitorilor de artă, dar şi o destinaţie culturală pentru comunitatea artistică din Berlin.

Manar Zuabi In-Between

Kunsthaus KuLe găzduieşte numeroase proiecte culturale, printre care spectacole de teatru şi performance. Clădirea în care funcţionează beneficiază de o locaţie deosebită pe harta artistică a capitalei germane, fiind amplasată la adresa Auguststraße 10, alături de KW Institute for Contemporary Art şi de numeroase galerii.

Mădălina Dan este absolventă a Universităţii Naţionale de Artă Teatrală şi Cinematografică din Bucureşti. În prezent urmează cursurile de masterat „Soda Programe” în cadrul Hochschulübergreifendes Zentrum Tanz Berlin (HZT). A participat la programul de burse pentru dans contemporan DanceWeb Vienna şi a fost artist invitat la Herberger Institute, Arizona State University. Spectacolele ei au fost prezentate la Springdance Festival Utrecht, Tanzquartier Wien, Balkan Dance Platform Novi Sad, eXplore Dance Festival Bukarest, Temps d’Images Cluj, SouthBank Center & Chisenhale Dance Space, London, Fabrik Potsdam, DTW New York, Hau Berlin, Brut Wien.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Magdalena Popa Buluc 7431 Articole
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.