Andrei Bădin, suspendat de B1 TV

B1 TV a decis să suspende apariţia jurnalistului Andrei Bădin din emisiunile televizate ale postului, dar și implicarea acestuia în deciziile editoriale.

Hotărârea postului Tv survine în condițiile în care, în presă, au apărut informații referitoare la o posibilă punere sub învinuire penală a acestuia.

Potrivit B1Tv, Andrei Bădin beneficiază de prezumţia de nevinovăţie, postul exprimând convingerea că vor fi lămurite acuzaţiile care i se aduc.

“(…) din respect pentru telespectatorii noştri, simpla suspiciune de încălcare a codului deontologic al profesiei de jurnalist ne-a determinat să luăm, de comun acord cu Andrei Bădin”, arată B1Tv.

Potrivit DNA, procurorii au dispus „extinderea urmăririi penale în cauză și efectuarea în continuare a urmăririi penale față de suspectul Bădin Andrei-Dan, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de luarea de mită”.

„Facem precizarea că efectuarea urmăririi penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate, în nici o situație, să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție”, se mai arată în comunicatul DNA.

Potrivit informațiilor apărute în presă, președintele Consiliului Județean Mehedinți, Adrian Duicu, i-a făcut plângere penală jurnalistului pentru șantaj.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Rares Constantinescu 2670 Articole
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.