Bac 2011: Candidaţii susţin luni prima probă scrisă

Candidaţii înscrişi la cea de-a doua sesiune de Bacalaureat vor susţine luni prima probă scrisă, cea la Limba şi literatura română, potrivit calendarului de desfăşurare a examenului stabilit de Ministerul Educaţiei. În sesiunea de bacalaureat iunie-iulie, elevii au avut de rezolvat subiecte vizând opere ale scriitorilor Mircea Eliade, Nichita Stănescu şi I.L.Caragiale, informează realitatea.net.

Bacalaureatul are trei probe orale şi trei scrise. Elevii care au urmat liceul în altă limbă decât româna susţin, în plus, o probă orală şi una scrisă de limbă maternă.

Probele orale, deja susţinute, au fost la limba română, computer şi limbă străină.

Cea de-a doua probă scrisă, la Limba şi literatura maternă, se va desfăşura la 30 august. Următoarele două probe scrise, respectiv cea obligatorie a profilului şi cea la alegere a profilului şi specializării, vor avea loc la 31 august şi, respectiv, 2 septembrie.

La cea de-a doua sesiune de bacalaureat s-au înscris peste 109.000 de candidaţi. Potrivit Ministerului Educaţiei, pentru proba A s-au înscris 10.568 de candidaţi, pentru proba B – 260 de candidaţi, pentru proba C – 11.105 de candidaţi, proba D – 10.944 de candidaţi, proba E(a) – 62.348 de candidaţi, proba E(b) – 945 de candidaţi, proba E(c) – 78.082 de candidaţi, proba E(d) – 60.345 de candidaţi. Probele E sunt cele scrise.

Rezultatele obţinute la examenul de bacalaureat din sesiunea august-septembrie vor fi afişate la 4 septembrie, iar eventualele contestaţii vor putea fi depuse până la ora 20.00 a aceleiaşi zile.

Bacalaureatul a fost promovat, în prima sesiune din acest an, de 45,59% dintre candidaţi.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.