BAC 2016: Ministerul Educaţiei a publicat rezultatele sesiunii de toamnă

Rezultate BAC 2016 august. Absolvenţii de liceu au susţinut vineri ultima probă a sesiunea august BAC 2016, proba la alegere a profilului. Lunea trecută a avut loc proba scrisă la Limba Română, iar miercuri examenul la proba obligatorie a profilului. Vineri, elevii au susţinut ultimul examen din cadrule examenului de Bacalaurat 2016, sesiunea august. Rezultatele se vor anunţat luni, 29 august, până în ora 16:00, urmând ca până la ora 20:00 să fie despuse contestaţiile. Rezultatele finale după contestaţii se vor afişa miercuri, pe 1 septembrie.

Rezultatele sesiunii a doua a examenului de bacalaureat pot fi văzute la adresa bacalaureat.edu.ro iar contestaţiile vor putea fi depuse luni între orele 16:00-20:00, urmând ca pe 1 septembrie să fie afişate rezultatele finale.

Pentru susţinerea examenului în a doua sesiune s-au înscris 42.261 de absolvenţi de liceu, potrivit datelor Ministerului Educaţiei. Dintre aceştia, 27.848 de candidaţi provin din promoţia curentă, iar 14.413 candidaţi provin din seriile anterioare.

În funcţie de forma de învăţământ absolvită, cei 42.261 de elevi înscrişi sunt distribuiţi astfel: 39.815 – zi, 1.027 – seral şi 1.419 – frecvenţă redusă. În sesiunea din iunie a examenului de Bacalaureat, au fost declaraţi respinşi 41.037 de candidaţi, rata de promovare fiind de 68,1%.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.