Baconschi numeşte cerşetori milioane de români

Ministrul de Externe, cel care ar trebui să vegheze la interesele românilor în afara graniţelor ţării, crede despre majoritatea dintre aceştia că sunt cerşetori.

Teodor Baconschi a declarat, sâmbătă, că pentru victoria în alegerile din 2012 este important ca PDL să fie susţinut de „România care lucrează, nu de România care cerşeşte”.

„În comisiile de specialitate se reflectă ataşamentul nostru faţă de meritocraţie, faţă de competenţă, precum şi dorinţa noastră de a ne deschide către societatea civilă. În aceste condiţii, nu intră militanţi de tip clasic, ci mai cu seamă competenţe, personalităţi locale ale vieţii academice din diferite ramuri profesionale. Este extrem de important pentru victoria noastră la anul, să fim cât mai aproape de aceşti oameni, în dialog nesimulat şi permanent cu ei, să le preluăm agenda şi în acelaşi timp să ne poziţionăm pe eşicherul politic ca principal partid de centru dreapta, partid popular în ambele sensuri ale cuvântului, doctrinar şi în acelaşi timp susţinut de România care lucrează, nu de România care cerşeşte”, a spus Baconschi, citat de Mediafax.

Declaraţia a fost făcută, culmea, la şedinţa de constituire a Comisiei de justiţie, drepturi cetăţeneşti şi relaţii externe a PDL, la care au participat şi Emil Boc, Roberta Anastase, Wiliam Brânză, Theodor Paleologu şi Florin Popescu.

În România lucrează, la ora actuală, puţin peste 4 milioane de români. Restul – majoritatea adică (pensionari, studenţi, ţărani, elevi, şomeri, casnice) – ar fi cerşetori, dacă ar fi să-i dăm crezare lui Baconschi.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Marieta Visan 267 Articole
Autor

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.