Bacteria E.Coli, descoperită în mici și carne tocată de vită din restaurante și carmangerii

Inspectorii Autorității Naționale Sanitar-Veterinare (ANSVSA) au descoperit, în urma unor controale făcute în mai multe județe din țară, bacteria E.Coli prezentă în carne de mici, caș, carne tocată și carne de oaie din mai multe unități comerciale.

“În perioada 05.09.2016 – 16.09.2016, în cadrul acestui Plan Naţional de Control au fost prelevate şi analizate un număr de 115 probe, din următoarele categorii de produse: carne (sanitaţie carcasă bovine, carne tocată ovină, carne tocată vită, pastă de mici amestec, hamburger de mânzat, pulpă mânzat, pastramă din pulpă de vită, cârnați de casă amestec, antricot bovină) şi lapte şi produse din lapte (telemea oaie, telemea vacă, lapte crud vacă, cascaval, lapte crud capră, smântână, caș proaspăt, brânză proaspătă de vaci, iaurt de vacă, branză telemea de capră)”, se arată într-un comunicat al ANSVSA, scrie Realitatea.net.

Probele au fost recoltate din abatoare, magazine alimentare, carmangerii, supermarketuri şi dozatoare de lapte.

Echipele de inspectori au prelevat probe din unități comerciale din județele București, Cluj, Călărași, Botoșani, Iaşi, Timiș, Caraș Severin, Gorj, Brăila, Galați, Satu Mare, Covasna, Brașov, Suceava, Vaslui, Giurgiu, Maramureș, Neamț, Vrancea, Dolj, Calarași, Buzău, Salaj, Bistrița Năsăud, Bacău, Alba, Vâlcea.

Astfel, în urma acțiunii, a fost depistată prezența bacteriei E.Coli în probele recoltate din:

– mici (amestec vită/oaie), într-un restaurant din județul Giurgiu,

– caș proaspăt, într-un centru de prelucrare lapte din județul Vaslui,

– carne tocată vită, într-o carmangerie din județul Iași,

– suprafața carcasei de ovine (test de sanitație), într-un abator din județul Timiș.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.