Badea: Interviul șefului SRI, „o rușine pentru ideea de stat de drept”

Realizatorul Antenei 3, Mircea Badea, îl critică pe șeful SRI George Maior, după interviul acordat de acesta B1 TV în care se pronunță din nou critic la adresa CCR pe tema legilor Big Brother, dezavuează cele două suspendări ale lui Traian Băsescu și recunoaște că Serviciul are ofițeri acoperiți în presă.

„Interviul lui Maior este o rușine pentru ideea de stat de drept și un delir arogant al supremației absolute. Este evident că felul în care acționează această structură cu tendințe agresiv autoritare este un pericol pentru noi toți”, a scris Mircea Badea pe pagina sa de Facebook.

Într-un alt mesaj, Badea afirmă: „Maior a fost până acum un personaj molatec, tărăgănat și insipid. Acum, dintr-o dată își permite să devină ironic și agresiv cu cei care l-au suspendat pe Băsescu. Pe ăștia de la SRI îi încurcă rău Constituția. Supsendarea e o procedură prevăzută în lege, absolut necesară în cazurile prevăzute. Acum, chiar să suport ifose ale serviciilor secrete în chestiuni unde n-au nicio atribuție, mi se pare inacceptabil. Acest politruc lipsit de înțelegerea instituțională a propriului post trebuie să plece”.

Badea remarcă de asemenea că în interviul acordat B1 TV șeful SRI a recunoscut că serviciul are ofițeri acoperiți în presă.

„Șoc, șoc! SRI are ofițeri acoperiți în presă!!! De fapt, nu sunt chiar atât de acoperiți, sunt vizibili și de pe Marte.
P.S. Când ăia de la Jurnalul Național s-au prins și au demonstrat că un redactor șef era de la SRI, nu s-a dat nimeni cu fundul de pământ”, a scris realizatorul TV pe pagina de socializare.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Ioana Radu 8499 Articole
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.