„Băieţii” în civil, când băieţi buni, când băieţi răi

Din cel mai temut om, Gabriel Oprea a ajuns cel mai hulit om din România. Numărătorul de izmene avansat la gradul de general la apelul de seară, care făcea şi desfăcea guverne, care dădea doctorate la tot semianalfabetul, care nu-şi mişca preţiosul trup decât cu ajutorul limuzinelor călăuzite de lungi şi gălăgioase coloane oficiale şi care-şi permitea să dea ordine televiziunilor este hulit pentru că, de teama procurorilor, s-a ascuns sub fustele Senatului. Cel care umbla fudul cu interesul naţional şi cu statul de drept în gură s-a rugat de senatori să nu-l lase fără imunitate şi, implicit, la mâna procurorilor DNA, în loc să iasă bărbăteşte în faţă şi să ceară să fie dus cât mai repede în faţa judecătorilor pentru a-şi demonstra nevinovăţia. Zidul făcut de senatori în jurul lui Gabriel Oprea şi lipsa de curaj a generalului de carton au reprezentat o adevărată gură de oxigen pentru cei care stăteau pe Facebook şi se sufocau de plictiseală. Nu tu o Roşie Montană, nu tu o corupţie care ucide, nu tu o Clotilde Armand care să te cheme în stradă pentru o presupusă fraudă electorală. Noroc cu Senatul României şi cu Gabriel Oprea, care, fără să vrea, au lansat o invitaţie la ieşirea în stradă şi la strigat lozinci împotriva unei clase politice cu obrazul gros şi cu buzunarul la fel de gros. Facebook-ul a luat foc imediat ce Senatul s-a opus solicitării DNA privind începerea urmării penale a lui Gabriel Oprea şi câteva mii de persoane au participat la un protest, neautorizat însă. Protestatarii au fost atent supravegheaţi de jandarmi şi de „băieţi” în civil, care i-au lăsat să se manifeste aşa cum şi-au dorit, fără să-i deranjeze în vreun fel.

Cu câteva zile înainte de protestul împotriva Senatului şi a lui Gabriel Oprea a avut loc, tot în Bucureşti, un marş al transportatorilor, aceştia fiind nemulţumiţi de creşterea aberantă a valorilor poliţelor RCA. La protestul autorizat de Primăria Capitalei au participat mii de persoane care au adus cu ele şi 4.800 de maşini de mare tonaj. Protestatarii atent supravegheaţi de jandarmi şi de „băieţi” în civil nu au fost lăsaţi să intre în sediul Guvernului pentru a lăsa o petiţie. Mai mult, în jurul orei 15.00, cu două ore înainte ca autorizaţia eliberată de municipalitate să expire, şi-au făcut apariţia doi „băieţi” bine făcuţi îmbrăcaţi în haine civile, care le-au atras atenţia protestatarilor că dacă vor depăşi programul vor avea probleme. Probabil că dacă transportatorii ar fi strigat lozinci împotriva clasei politice îmbuibate şi corupte şi a lui Gabriel Oprea, atunci ar fi putut protesta şi-n ziua de astăzi, iar autorităţile le-ar fi rezolvat problema şi nu i-ar fi păcălit că vor reduce valoarea poliţelor RCA, aşa cum s-a întâmplat.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Sorin Avram 756 Articole
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.