Balamuc în fieful lui Ponta

Liderul PSD, Liviu Dragnea, s-a plâns în ultimele luni aproape continuu de modul haotic în care organizațiile județene ale partidului comunică. „Nota de plată“ venită din teritoriu nu a fost deloc pe placul șefului social-democraților. Pesediștii au încasat diverse lovituri sub centură, în mai multe filiale, de la opozanții lor.

Haosul comunicațional de care s-a plâns Dragnea ar urma să fie eliminat de către fostul jurnalist Anca Alexandrescu, contra unei sume suficient de mari, cu cinci zerouri și în euro. Actualul ministru delegat pentru Afaceri Europene, Victor Negrescu, înainte să fie numit pe funcție a dus adevărate „cruciade de instruire comunicațională“ a pesediștilor, prin toate coclaurile patriei, imediat după ce PSD a câștigat alegerile, la finele anului 2016. Însă fără prea mult succes. Acum, se speră că Anca Alexandrescu – o fostă colaboratoare a lui Adrian Năstase, „adoptată“ și de Victor Ponta și în prezent numită consilier pentru comunicare la Cabinetul președintelui Camerei Deputaților și responsabil de toată comunicarea partidului – va reuși să îi strunească și să-i instruiască pe pesediști. Planul lui Dragnea este simplu: atenția publicului trebuie distrasă de la problemele guvernării și orientată către diverse perdele de fum, care vizează indirect coșul zilnic necesar traiului românilor.

Organizația cu probleme și în instanță

Sunt multe filiale ale PSD care stau pe un teren minat, fie din interior, fie de către liberali. Însă după Iași și Timiș, fostul fief al lui Victor Ponta, respectiv organizația de la Gorj, a ajuns o adevărată scenă de teatru, atât de autentică, încât doar acțiunile în instanță atenționează „spectatorii“ că show-ul este, de fapt, real și pe banii lor. Primarul din Târgu Jiu, liberalul Marcel Romanescu, a inițiat o acțiune în răspundere patrimonială la Tribunalul Gorj împotriva senatorului PSD Florin Cârciumaru. Romanescu a emis la finele săptămânii trecute decizii de imputare a sumei de 3,8 milioane de lei unor salariați cu funcții de conducere din Primăria Târgu Jiu, iar pe fostul edil, care nu mai este angajat al instituției, a fost nevoit să-l acționeze în judecată pentru recuperarea unei sume constatate ca prejudiciu de ANAF. Senatorul Cârciumaru, pe vremea când era primarul municipiului Târgu Jiu, a încheiat în 2010 un contract cu o firmă din Târgoviște pentru iluminatul ornamental de sărbători. Însă din verificările ANAF reiese că asigurarea iluminatului festiv era deja asumată, tacit, într-un acord-cadru cu o valabilitate de zece ani, încheiat în 2006 cu o altă firmă, tot din Târgoviște. Și pentru că fostul primar Florin Cârciumaru a devenit senator, iar raporturile de muncă cu primăria au încetat din 28 decembrie 2016, Romanescu l-a acționat în instanță pentru că răspunde, în solidar cu cei cinci șefi din instituție, pentru suma constatată ca fiind prejudiciu. Raportul este unul executoriu, iar contestațiile împotriva lui au fost respinse definitiv printr-o decizie a ANAF.

Cârciumaru ține cu dinții de funcție

Mult așteptatele alegeri pentru desemnarea noilor structuri de conducere în unele organizații nu prea au șanse să se desfășoare. În ciuda diverselor probleme pe care le are, senatorul Florin Cârciumaru ține cu dinții de șefia PSD Gorj. Acesta a anunțat că se va retrage peste doi ani și jumătate și abia atunci va lăsa locul tinerilor. „E normal, pentru că sunt la vârsta la care sunt, iar în 2020 fac 64 de ani. Începând cu 2018, când va decide centrul să se organizeze alegeri, eu nu voi mai merge mai departe. Datoria mea este să pregătim o echipă nouă și să o aducem la conducerea organizației. Sunt decis să fac pasul, pentru că nu este frumos să te agăți încontinuu. Am atâția ani de zile în fruntea organizației PSD și a venit timpul ca eu și cei de lângă mine să facem pasul în lateral“, și-a explicat senatorul intențiile. După ce a izbucnit scandalul dintre Victor Ponta și Liviu Dragnea, CEx al PSD a cerut organizarea de alegeri în organizația cu probleme. Dar a venit campania pentru alegerile locale parțiale și desemnarea noii conduceri a fost blocată. Așa a și rămas, în ciuda faptului că PSD a pierdut, surprinzător, primăria Targu Jiu în favoarea PNL.

„Noua generație“ PSD de nota 0,5!

Radu Trușcă, nepotul liderului PSD Florin Cârciumaru, este unul dintre „urmașii“ actualilor pesediști, însă nu se poate lăuda decât cu scandaluri. Trușcă este cel care, în ziua nunții, s-a așezat pentru poze, împreună cu cea de-a doua soție, pe operele lui Brâncuși din Parcul Central din Târgu Jiu. Dacă nu prea le are cu inspirația și nici cu respectul, Radu Trușcă nu stă deloc mai bine când vine vorba de cunoștințe. Acesta a susținut un concurs pentru postul vacant de șef al Serviciului pentru situații de urgență, protecția muncii și administrativ din cadrul Primăriei Târgu Jiu. Însă nu l-a promovat, întrucât că a obținut doar 5 puncte la proba scrisă, respectiv nota 0,5.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Laur Emre 89 Articole
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.