Bâlbe la Guvern: Rusia acordă drept de survol avionului care îl duce pe Ponta în China

Update: După ce purtatorul de cuvant al Guvernului, Mirel Palada, a susţinut că Rusia nu şi-a dat acceptul pentru dreptul de survol în spaţiul sau aerian pentru aeronava premierului Victor Ponta, in urma cu putin timp această informaţie a fost negată. Astfel, avionul cu care Victor Ponta va merge în China va putea survola spaţiul aerian al Rusiei.

Ştirea iniţială

Rusia nu a dat acord de survol pentru avionul cu care premierul Victor Ponta trebuia să călărorească, sâmbătă, către China.

Delegația cu care premierul va pleca în China va călători pe altă rută, potrivit unor surse guvernamentale citate de B1 Tv.

Delegația cu care premierul va pleca în China va călători pe altă rută, cel mai probabil deasupra Turciei, potrivit unor surse guvernamentale citate de B1 TV.Victor Ponta și o delegație a Cabinetului pe care îl conduce ar urma să plece în China sâmbătă.

În luna mai, România şi Ucraina au refuzat dreptul de survol pentru avionul vicepremierului rus Dmitri Rogozin, care se afla în Transnistria, acesta fiind supus sancţiunilor UE. Rogozin a trecut prin spaţiul aerian al României însă într-un avion comercial. Ulterior, Rogozin a declarat că următoarea deplasare în spaţiul aerian al tarii noastre o va face cu bombardierul şi că Rusia va arăta în curând ce crede cu adevărat despre români. Se poate ca interdicţia impusa avionului cu care va călători premierul Ponta să fie reactia Moscovei la incidentul din luna mai.

Încă de la începutul lunii august, presa rusă relata că Moscova are în calcul interzicerea dreptului de folosire a spaţiului aerian rus de deasupra Siberiei pentru zborurile europene către Asia, ca reacţie la sancţiunile economice impuse de UE. Asemenea măsură ar fi fost discutată de ministrul rus de Externe şi de cel al Tranporturilor.

Cele mai afectate companii europene ar fi Lufthansa, British Airways, Air France – KLM. Ar pierde şi Aeroflot care încasează taxele de survol plătite de occidentali.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.