Balul Operei din Cluj i-a plictisit și pe clujeni

Opera din Cluj a găzduit sâmbătă seara un fel de eveniment tradițional al orașului, dar și al postului Realitatea TV. O echipă și un camion de echipamente au fost transferate la Cluj pentru a transmite în direct vreme de aproape 4 ore un program de divertisment care s-a dovedit a fi extrem de plictisitor.

Marele eveniment de la Cluj, un fel de ghiveci cu modă, muzică și interviuri cu personalitățí locale nu a atras atenția nici măcar a unui cartier mai mic din orașul de pe Someș. Emisiunea moderată de Rareș Bogdan, Lavinia Șandru, Eli Roman și Octavian Hoandră a fost mai mult o hondrăneală a celor patru dublată de dezabateri plicticoase și de întrebări de complezență adresate gazdelor care nu i-au căzut la examenele de cultură și creativitate.

Emisiunea Realității TV găzduită de Opera Română din Cluj a izbutit marea performanță de a avea doar o audiență de 0,6 în materie de rating. Adică sub 100.000 de telespectatori. Cartierele Mănăștur și Grigorescu, două din aglomerările importante ale orașului depășesc cum mult publicul emisiunii amintite. Trebuie spus că în timpul anului universitar, Clujul atinge o jumătate de milion de locuitori. Or, cu o medie de 0,5, Realitatea TV nu poate pretinde că a fost urmărită nici de un sfert din populația orașului.

Urmărind audiențele pe național, publicate duminică dimineață de Kantar Media, observăm că audiența Realității TV de sâmbătă 21 februarie la 19,30 era de doar 0,3 %, cum la fel era și pe la 22,00-22,15. Știți ce înseamnă 0,3% rating pentru Realitatea TV? Cam 30.000 de locuitori din populația Clujului, restul populației din România trăind ore întregi fără să tragă măcar o dată cu coada ochiului la Realitatea TV.

Evenimentul de la Cluj, vândut și prezentat cu mare pompă, a avut adeseori audiența unui radio local. Cam cât orașul Dej, fără Gherla sau comunele învecinate. Ceea ce ne arată căderea teribilă a postului care se laudă că l-a făcut președinte pe Klaus Iohannis.

Invitatul principal al balului a fost Irinel Columbeanu. Nu a lipsit decât Simona Sensual.

De altfel, de la re-lansarea noii grile pe acest an, Realitatea TV se chinuie să treacă de pragul minim al audienței, adică un biet 1%. Foarte rar emisiunea lui Rareș Bogdan izbutește să atingă procente mai răsărite (1,5-2 %)
De când Lavinia Șandru și Cozmin Gușă apar ca medicamentele și ca aparatele de slăbit la publicitatea de pe Realitatea TV, audiența este ca și gelul pentru reumatici. Freaca sticlă și nu încălzește pe nimeni!

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Vlad Dumitraș 281 Articole
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.