Ban Ki-moon cere Indoneziei să nu-i execute pe cei 10 condamnați la moarte

Secretarul general al Națiunilor Unite Ban Ki-moon a cerut sâmbătă guvernului indonezian să nu execute cele zece persoane condamnate la moarte pentru trafic de droguri, potrivit Agerpres.

Cei zece condamnați sunt un indonezian și nouă străini din Australia, Brazilia, Filipine, Nigeria și Franța. Nouă dintre ei au primit sâmbătă notificarea oficială de execuție iminentă, în timp ce francezul Serge Atlaoui a fost exclus de pe lista următoare de execuții, amintește AFP.

Ban „cere guvernului indonezian să nu îi execute, așa cum a anunțat, pe cei zece deținuți pentru crime presupuse legate de droguri”, potrivit unui comunicat ONU.

„Potrivit legislației internaționale, în cazul în care pedeapsa cu moartea este în vigoare, ea ar trebui aplicată numai pentru cele mai grave crime, cum ar fi crima cu premeditare, și numai însoțită de garanții corespunzătoare”, susține ONU. „Infracțiunile legate de droguri nu sunt considerate în general ca intrând în această categorie a celor mai grave crime”.

Legislația indoneziană antidrog este una dintre cele mai severe din lume, posesia de cantități mici de droguri poate fi pedepsită cu moartea.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.