Banca Mondială şi-a reconfirmat sprijinul pentru noul guvern de la Chişinău

Banca Mondială (BM) şi-a reconfirmat sprijinul pentru programul de reforme şi politicile de dezvoltare ale noului guvern de la Chişinău, se arată într-un comunicat al executivului moldovean, citat marţi de mass-media de peste Prut, potrivit Bursa.

O întrevedere dintre premierul Valeriu Streleţ şi Alex Kremer, director pentru Moldova, Europa şi Asia Centrală a Băncii Mondiale a avut loc marţi la Chişinău, în cadrul căreia a fost abordată problema asistenţei financiare a Băncii Mondiale pentru R. Moldova în perioada 2015-2017.
Cu această ocazie, Alex Kremer a reconfirmat disponibilitatea BM de a ajuta noul guvern moldovean – ca în această perioadă complicată – să asigure stabilitatea sectorului financiar-bancar, să impulsioneze dezvoltarea economică şi să sporească protecţia socială a cetăţenilor.
„Recomandările noastre cu privire la măsurile ce urmează să fie aplicate în vederea realizării cu succes a reformelor sunt menţionate în „Notele de politici” pe care le-a elaborat Banca Mondială împreună cu alţi parteneri de dezvoltare”, a precizat Alex Kremer.

Cooperarea R. Moldova cu Banca Mondială se desfăşoară în baza Strategiei de parteneriat pe 2014-2017, ce include proiecte însumând circa 450 de milioane de dolari.

În acelaşi timp, după cum relatează Radio Chişinău, preşedintele Republicii Moldova, Nicolae Timofti, a convocat pentru miercuri dimineaţă Consiliul Suprem de Securitate în problema situaţiei economico-financiare şi social-politice din republică.

Nicolae Timofti a semnat marţi un decret privind constituirea Consiliului Suprem de Securitate într-o nouă componenţă. Astfel, în componenţa Consiliului au fost incluşi liderul Partidului Liberal, Mihai Ghimpu şi preşedintele Academiei de Ştiinţe a Republicii Moldova, Gheorghe Duca, dar a fost exclus vicepremierul pentru reintegrare, Victor Osipov.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.