Banca Mondială va pune la dispoziţia României 1 miliard de euro

Premierul Victor Ponta a declarat marţi, la Palatul Victoria, că situaţia României este stabilă, se află sub control, iar BNR şi Guvernul au instrumentele necesare pentru a atenua efectele.

De asemenea, premierul a anunţat că mâine, în şedinţa de Guvern, vor fi  aprobate documentele necesare pentru cea mai mare linie de credit pe care BM a acordat-o României, de 1 miliard de euro, bani pe care îi vom avea la dispoziţie pentru orice situaţie neprevăzută.

„Am o veste bună: Am avut o întâlnire cu reprezentanţii Băncii Mondiale. Mâine, în şedinţa de guvern, vom aproba documentele necesare pentru un acord special- cea mai mare linie de credit pe care BM a acordat-o vreodată României – un miliard de euro la dipoziţia României pentru orice fel de necesităţi, in plus faţă de ce FMI pusese la dispoziţie. E o sumă de siguranţă pe care România o poate accesa”, a declarat Ponta.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.