Bănci părtaşe la infernala corupţie?

România se zvârcoleşte în Zodia Corupţiei. Politicienii apărători ai statului de drept şi oneşti oameni de afaceri ai zilei de ieri au devenit arestaţii zilei de azi. Din spatele gratiilor arestaţii cântă precum privighetorile. Zodia Corupţiei şi Zodia Vărsătorului. Se vorbeşte în denunţuri de mite de milioane de euro. Se pomeneşte nume de director de bancă: ” ”În luna septembrie 2009 am avut o nouă întrevedere cu Claudiu Florică, acesta spunându-mi că mai trebuie efectuată o plată de circa 1.000.000 de euro din comisionul nostru către Șerban Tănăsescu și Răsvan Radu, președintele Unicredit. Din discuțiile purtate am înțeles că acest comision trebuia plătit pentru a se realiza cesiunea contractului la Unicredit”, a menționat Dorin Cocoș la DNA, conform unui facsimil prezentat de Libertatea.

Cocoş este în prezent acuzat de procurorii DNA că ar fi pretins şi apoi primit 9.000.000 de euro de la Claudiu Florică şi Dinu Pescariu, pentru ca, via soţia sa Elena Udrea, la vremea respectivă ministrul Dezvoltări Regionale şi Turismului şi vicepreşedinte PDL, să asigure firmelor susţinute de Florica încheierea contractului de licenţiere Microsoft cu Ministerul Comunicaţiilor. În denunţul său Cocoş explică cum a primit diverse tranşe de bani 1,8 milioane euro – 700.000 – 200.000 de la Dinu Pescariu. O parte din aceste sume (700.000 euro) au intrat în contul său bancar personal, iar parte i-au fost virate de Pescariu din contul personal al acestuia în contul său de la aceeaşi bancă. De asemenea, în Dosarul Gala Bute Gheorghe Nastasia, secretar general al MDRT în perioada în care Udrea era ministru, susţine că omul de afaceri Adrian Gardean a mers cu o altă persoană la MDRT cu o geantă de voiaj neagră plină cu bani – 900.000 de euro. Gardean i-a dat lui Nastasia banii în biroul acestuia, iar el a mers apoi în biroul Elenei Udrea pentru a-i da geanta cu bani.

Vorbim de ameţitoare sume de bani. De mite de milioane de euro, plătite în tranşe. În Dosarul Microsoft se spune cu subiect şi predicat că un director de bancă a luat mită. Se vorbeşte de tranzacţii bancare de milioane de euro.
Cum au putut fi mutaţi aceşti bani? Cum au plecat aceşti bani din bănci ? Ce se scria pe hârtia de la bancă la provenienţa banilor? MITĂ? Ce se scria pe hârtia de la bancă la motivul plăţii ? ŞPAGĂ?! Cum s-au putut vira dintr-un cont în altul sute de mii de euro, când în mod normal, la bancă trebuie să justifici care e motivul plăţii / încasării, ai nevoie de un contract de vânzare cumpărare sau un antecontarct…?! Cum au fost depuse asemenea sume în conturi fără că nimeni să nu se întrebe nimic! Cum de nimeni nu a sesizat Oficiul pentru Prevenirea şi Combaterea Spălării Banilor?! Apoi, în Dosarul gala Bute, sunt voci care afirmă că mita a fost plătită cu bani cash scoşi din bănci. Cum poţi să scoţi din bancă aşa, tam nesam, sute de mii de euro fără nici o suspiciune de ilegalitate?!

Acum se ridică vălul de pe negura bancară a corupţiei. Cocoş vorbeşte de mită la un director de bancă. Şi acum pricepem în sfârşit ce trebuia să păzească Avitech la o bancă. Security?! Sisteme de supraveghere?! Firma cu trei acţionari firme off shore cipriote, firma percheziţionată de DNA, trebuia poate să securizeze aceste informaţii date în vileag de Cocoş, acest infernal mod de manipulare al banilor! Şi încă un aspect interesant. Până acum câţiva ani, la Unicredit, Arvifox Security era firma care se ocupa de Security şi de recuperare creanţe. Arvifox Security este controlată de Virgil Ardelean, fostul șef al Poliției Municipiului Cluj, apoi șef al Direcției Generale de Poliție a Municipiului București şi în 1998 – 2007 șef al Direcției Generale de Informații și Protecție Internă (DGIPI – UM 0962) din cadrul Ministerului Administrației și Internelor.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Mihai Petean 155 Articole
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.