Băncile, îngrijorate din cauza unei directive a Uniunii Europene

De la 1 septembrie, băncile ar putea fi obligate să elimine comisionul la retragerea banilor de la bancomat, potrivit unei directive a Uniunii Europene.

Dacă propunerea trece de plenul Parlamentului și proiectul de lege va fi votat, clienţii băncilor ar putea să retragă numerar de la orice bancomat, fără comision, informează B1 TV.

Măsura ar putea intra în vigoare peste trei luni şi va fi obligatorie pentru toate băncile.

În prezent, există cinci bănci care au comision zero la retragere de la orice ATM din ţară, iar alte două bănci nu percep comision la retragerea de numerar din străinătate. Trebuie totuşi să fie îndeplinite o serie de condiţii. Printre acestea, unele băncii percep încasări de minimum 2.000 de lei pe lună, altele solicită minimum o tranzacţie online lunară, iar celelalte bănci cer efectuarea de minim 700 de lei a plăţilor cu cardul.

Cert este că piaţa bancară trebuie să absoarbă clienţi, iar eliminarea acestor costuri va favoriza un număr mai mare de beneficiari de conturi curente.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Eugenia Solomon 1416 Articole
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.