Bandă de proxeneţi români condamnată la închisoare în Suedia

Şase bărbaţi cu cetăţenie română au fost condamnaţi de magistraţii Tribunalului din Göteborg la pedepse cu închisoarea cuprinse între trei şi şase ani, pentru trafic de carne vie şi proxenetism, relatează, pe prima pagină, cotidianul suedez „GT Expressen”. Proxeneţii au câştigat peste un milion de euro din exploatarea a 11 femei, dar vor fi expulzaţi pe viaţă din Suedia, după ispăşirea pedepselor.

”Este vorba de cel mai grav caz de proxenetism din vestul Suediei şi vreau să cred că pedepsele aplicate de instanţă vor avea darul să descurajeze astfel de practici, deşi vânzarea de sex, în zona Rosenlund din Göteborg, continuă în fiecare seară”, spune comisarul de poliţie Per Ottosson. El a precizat că banda proxeneţilor români a exploatat sexual un număr de 11 femei, obligate să se prostitueze în zona Rosenlund. Majoritatea sumelor de bani primite de femei pentru serviciile sexuale prestate au ajuns la membrii grupării infracţionale, instanţa constatând că aceştia au câştigat peste un milion de euro.

Fraţii Georgică şi Maricel Petrică au fost condamnaţi la câte şase ani de închisoare pentru trafic de persoane şi proxenetism, ei fiind consideraţi şi capii bandei de români. Sandu Voicu, Vasile Barbu şi Lazăr Tudor au primit câte patru ani şi jumătate de puşcărie, pentru proxenetism, iar Iulian Ralea s-a ales cu doar trei ani, pentru aceeaşi infracţiune. Procurorul Thomas Eliasson a declarat, după aflarea sentinţei, că pedepsele au fost destul de mari, dar că ele vor fi însoţite, după executarea lor, de expulzarea pe viaţă, din Suedia, a grupului de infractori români.

Fiecare condamnat a fost obligat de instanţa de judecată la plata a câte 60.000 de coroane suedeze (aproximativ 5.500 de euro) către patru din cele 11 femei pe care le-au obligat să se prostitueze, ca daune morale pentru suferinţele îndurate.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Sergiu Miat 307 Articole
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.