Bande de români, suspectate că jefuiesc turiştii britanici de pe Riviera Franceză

Poliţia franceză suspectează că bande de români sau mafia rusească s-ar afla în spatele unor jafuri asupra turiştilor britanici veniţi în vacanţă pe Riviera Franceză, susţine Daily Mail. Hoţii strecoară gaze-somnifere în aerul condiţionat al caselor, apoi fură ce apucă: bani, bijuterii, maşini.

Englezii de pe Riviera Franceză sunt adormiţi prin gazare şi apoi jefuiţi, relatează cotidianul britanic Daily Mail, în ediţia sa electronică. Suspecţi: mafia rusească sau bande de români.

Hoţii intră pe uşile lăsate deschise pentru aerisire în faţa căldurii. Apoi strecoară gazele-somnifere în instalaţiile de aer condiţionat sau pe sub uşile dormitoarelor. După ce aşteaptă ca gazele să-şi facă efectul, intră în case şi fură tot ce apucă: bani, bijuterii, cărţi de credit, camere video şi laptopuri.

Una dintre victime, Lisa Smythe, se afla împreună cu cei doi copii ai săi în casa cu patru camere din Valbonne, când a căzut victima unui jaf de 80.000 de lire. Familia a fost gazată prin cutia poştală, dar unul din copii s-a trezit şi a dat peste un bărbat cu o mască pe faţă, care i-a injectat rapid ceva pentru a-l adormi la loc. Lisa s-a trezit cu o durere de cap şi s-a chinuit să-şi trezească copii. Unul dintre ei, în vârstă de opt ani, Robbie, avea o urmă de ac în mână, fiind ulterior testat contra HIV. Bijuterii, bani, calculatoare în valoare de circa 50.000 de lire sterline şi un Mercedes în valoare de 30.000 de lire au dispărut.

„A fost o experienţă oribilă şi înfricoşătoare. Mi-a fost rău, ştiam că am fost gazată şi jefuită imediat şi să văd o urmă de ac pe braţul băieţelului meu a fost cel mai îngrozitor moment din viaţa mea. Celălalt băiat al meu avea şi el dureri de cap şi gâtul uscat. Credem că după ce ne-am dus la culcare, hoţii ne-au gazat prin cutia poştală, dar nu a fost suficient gaz pentru toată casă, aşa că Robbie s-a trezit. Poliţia nu a reacţionat, ne-a luat doar o declaraţie şi ne-au confirmat că am fost gazaţi”, a declarat victima, citată de Daily Mail.

Poliţia franceză suspectează că în spatele acestei poveşti s-ar afla mafia rusească şi bande de români care vânează turişti vorbitori de limbă engleză şi expaţi, crezând că aceştia sunt bogaţi şi că deţin maşini scumpe. „Am angajat un detectiv particular, dar mi-a spus că mai bine să îmi văd de treabă, pentru că cel mai probabil e implicată mafia rusească şi îmi risc viaţa. Mi-a spus că mai sunt că sunt şi bande franceze din Nisa, mafia italiană şi chiar bande de români care folosesc copii mici pentru a se strecura prin ferestre în case”, a adăugat victima menţionată.

Londra trebuie să modifice legile pentru a împiedica bande de imigranţi români să invadeze casele familiilor britanice, scria în urmă cu câteva luni, Daily Express. „Se spunea că locuinţa unui englez este castelul său. În aceste zile există riscul să devină al altcuiva în momentul în care este lăsată nepăzită”, scrie cotidianul britanic. Cazurile de proprietari ale căror proprietăţi au fost invadate de imigranţi români arată că legea are nevoie de o revizuire majoră, într-o perioadă în care există bande specializate în spargerea încuietorilor şi falsificarea contractelor, adăuga The Daily Express.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.