Baroneasa Emma Nicholson despre vizita la Adrian Năstase

Baroneasa Emma Nicholson, raportor al Parlamentului European pentru România în perioada 2000-2004, a fost invitata lui Mihai Gâdea la emisiunea Sinteza Zilei de la Antena 3 duminică seara. Baroneasa l-a vizitat duminică la penitenciarul Jilava, pe Adrian Năstase.

Cele mai importante declaraţii ale baronesei Emma Nicholson:

– Vizita mea a fost una particulară. Am cerut să fac această vizită.

– Nu pot să critic şi nici să susţin o decizie a unei curţi judecătoreşti, dar imi pare rău că un prieten al meu este la închisoare.

– Sunt convinsă că şi eu şi el avem un interes comun faţă de politica externă. Am discutat despre afaceri externe. Eu sunt într-o comisie din Parlamentul britanic şi, inevitabil, nu cred că am fi putut să ne întâlnim fără să discutăm despre politica externă.

– Chiar dacă suntem de naţionalităţi diferite, avem interese comune.

– M-am bucurat foarte mult să-l văd pe Adrian Năstase.

– România s-a transformat radical în ultimii 22 de ani. La prima mea vizită aici, în 1991, România era într-o stare de disperare, era ca un iad, erau mulţi oameni care se luptau.

– România a făcut progrese uriaşe, mai sunt multe de făcut. România are capacitatea de a depăşi aceste probleme. Alte naţiunii, de exemplu Grecia, nu au reuşit. România este mai capabilă să facă faţă problemelor.

– Cele mai plăcute amintiri despre România sunt din 2004, când s-a decis intrarea României în UE

– Singurul lucru pe care aş fi vrut să-l văd în România este legat de agricultură. Am fost în multe sate, unde nu există canalizare şi apă curentă. Un număr tot mai mare de agricultori au rămas în afara sistemului. Ar trebui să vă bazaţi pe ferme, pe agricultură. Asta mă îngrijorează pe mine.

– Cred că a fost lipsit de înţelepciune să nu se ţină cont de Constituţie.

– Am citit diferite rapoarte şi mi-am făcut griji că românii nu discută despre lupta împotriva corupţiei suficient de mult. Există multe semne de întrebare referitoare la justiţie.

– Am discutat cu Adrian Năstase despre revenirea în politică. Este un om care are şase milioane de oameni care îi citesc blogul, deci nu este un om care a tăcut. Acesta este un lucru bun pentru închisorile din România, că există această libertate.

– Partea de închisoare pe care am văzut-o era foarte curată şi în regulă.

– În următoarea mea vizită în România, mă voi întâlni cu primul ministru român.

– Situaţia lui Adrian Năstase este dificilă, dar are aceleaşi interese, aceleaşi ambiţii, aceeaşi perspectivă şi aceeaşi determinare.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.