Băsescu: 2017 va fi echivalentul lui 2010 al crizei profunde

Fostul președinte Traian Băsescu a declarat luni că este de părere că noul Cod Fiscal va fi votat în Parlament, iar Klaus Iohannis îl va promulga. Băsescu atrage însă atenția că în acest moment, politicienii dau dovadă de iresponsabilitate în ceea ce privește stabiliateta fiscal-bugetară a țării și avertizeaază că 2017 va fi echivalentul anului de criză 2010, potrivit B1Tv.

”Cred că (noul Cod Fiscal – n.r.) va fi votat și că Iohannis îl va promulga. Responsabilitatea față de stabilitatea fiscal-bugetară a României este zero la oamenii politici și cu salariile pentru demnitari, pensii speciale, deși oamenii nu au contribuit la fondul de pensii, deci este un furt. Cred că iresponsabiliatea cu privire la stabilitatea macroeconomică a României este maximă.

Am convingerea că anul acesta, cu pomenile electorale, este echivalentul anului 2007 cu Tăriceanu. Intrarea noului Cod este echivalentul anului 2008 cu Tăriceanu. Îmi fac datoria să avertizez că 2017 va fi anul 2010 al crizei profunde cu o țară destabilizatat economic și va avea un deficit de cont curent consistent”, a spus fostul șef al statului.

”Liberalii au fost părtași la ce s-a votat în Parlament. Încercarea de a se spăla pe față de ce o să se întâmple dacă acest cod fiscal va trece este ridicolă”, a mai declarat Băsescu.

”În 2009, noi am făcut un acord cu FMI. Din cele 19 miliarde, la bugetul de stat au ajuns doar 8,5 miliarde, în rest s-au dus la BNR pentru susținerea monedei naționale pe timp de criză. Din toata acea sumă, doar 8,5 miliarde au ajuns la buget, iar Guvernul Ponta a împrumutat 11, 5 miliarde. Se bucură românii că Ponta mărește salariul minim, mărește pensii, dă pensii speciale. În opinia mea nu este sustenabil, forțarea creșterii economice prin stimularea consumuluui nu este sustenabilă. Ne vom trezi peste noapte într-o groapa. Dacă se va promulga noul Cod fiscal, 2017 va fi echivalentul lui 2010”, a avertizat fostul președinte.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Paul Dumitrescu 5138 Articole
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.