Băsescu a semnat decretul de eliberare din funcție a Alinei Bica

Președintele Traian Băsescu a semnat luni decretul privind eliberarea Alinei Bica din funcția de procuror-șef al Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism, în urma demisiei acesteia, informează Administrația Prezidențială.

Cu câteva ore înainte, Secția pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) a decis suspendarea Alinei Bica din funcția de procuror-magistrat și încetarea activității la DIICOT, după ce aceasta a fost arestată preventiv.

Alina Bica şi-a dat demisia din funcţie după ce a fost arestată preventiv pentru 30 de zile în dosarul despăgubirilor aprobate pentru un teren supraevaluat cu 61 de milioane de euro.

Vineri, Bica şi-a înaintat demisia de la conducerea DIICOT şi din funcţia de procuror al Direcţiei.

Alina Bica a devenit șefă a DIICOT în mai 2013, fiind numită la propunerea ministrului interimar al Justiţiei din acel moment, premierul Victor Ponta.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.