Băsescu a semnat numirea lui Darius Vâlcov ca ministru

Preşedintele Traian Băsescu a semnat, miercuri, decretul de numire a senatorului PSD Darius Vâlcov în funcţia de ministru delegat pentru Buget și decretul prin care se ia act de demisia lui Liviu Voinea din această funcţie.

Vâlcov, fost primar PDL al orașului Slatina şi preşedinte al PDL Olt, trecut în barca pesediștilor în 2012 , a fost propus pe 19 august de premierul Victor Ponta pentru postul de ministru delegat pentru Buget.

Vâlcov a fost propus pentru această funcție după ce Băsescu a respins nominalizarea deputatului PSD Claudiu Manda.

Nominalizarea lui Vâlcov nu mai putea fi refuzată de Băsescu, președintele putând să refuze o singură dată o numire. La câteva zile după ce a făcut propunerea, Victor Ponta l-a acuzat, luni, pe Băsescu de faptul că are timp de întâlniri formale cu Elena Udrea sau de petreceri cu colegii la Neptun, dar nu are timp să-i numească un ministru.

Darius Vâlcov a fost până acum preşedinte al Comisiei pentru administraţie publică şi organizarea teritoriului din Senat și se declară doctor în economie. Este licenţiat în ştiinţe economice – Facultatea de Studii Economice în Limbi Străine, Bucureşti, ASE, şi licenţiat în drept, Facultatea de Drept de la Spiru Haret. Vâlcov este cel care a condus comisia specială pentru Roşia Montană din Parlament.

În perioada 2000-2004, a fost director general la Banca Populară Română pentru Dezvoltare, sucursala Slatina și director economic la o firmă. În 2004 a fost ales primar al municipiului Slatina din partea PDL, oraș pe care l-a condus până în 2012 când a trecut în barca PSD, fiind ales senator.

Darius Vâlcov este soţul Laviniei Şandru, actual realizator la Realitatea TV, și finul lui Cozmin Gușă.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Ioana Radu 8515 Articole
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.