Băsescu: Am respect total pentru toţi

Traian Băsescu i-a mulţumit luni ministrului Culturii, Puiu Haşotti, pentru că a luat în serios solicitarea sa legitimă privind teza de doctorat, spunând că „atâta timp cât există respect pentru instituţia prezidenţială din partea sa va exista total respect” pentru membrii Guvernului.

„Vă asigur că atâta timp cât există respect pentru instituţia prezidenţială din partea mea va exista total respect pentru toţi la un loc şi pentru fiecare dintre dumneavoastră, pentru că şi acest Guvern trece printr-o situaţie dificilă”, a spus şeful statului, după ce liberalul Puiu Haşotti a depus, la Palatul Cotroceni, jurământul de învestitură pentru funcţia de ministru al Culturii.

Preşedintele a spus că inclusiv acest guvern trece printr-o perioadă dificilă pentru că nici România şi nici Europa nu sunt pe roze.

„Pentru că şi acest Guvern trece printr-o situaţie dificilă, România nu-i pe roze, cum nu-i nimeni din Uniunea Europeană şi o atmosferă în care să putem face decât să facem dezbateri sterile care nu aduc nici mai multe locuri de muncă, nici mai multe investiţii, nici mai mulţi bani europeni cheltuiţi, nu face bine poporului român, iar nouă cu atât mai puţin”, a spus Băsescu.

Noul ministrul al Culturii, Puiu Haşotti, a depus, luni seara, la Cotroceni, jurământul de învestitură în funcţie.

Puiu Haşotti îl înlocuieşte pe Mircea Diaconu, care a demisionat după ce justiţia a confirmat acuzaţiile de incompatibilitate.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.