Băsescu anunţă că nu mai e adept al tehnologiilor cu cianuri la Roşia Montană

Traian Băsescu a declarat, că nu vrea să se interpreteze că mai este un adept al utilizării tehnologiilor cu cianuri la Roşia Montană.

Preşedintele a spus că a văzut reacţia populaţiei şi a ţinut să precizeze că mineritul se poate dezvolta ecologic.

“Avem resursa noastră de producţie industrială, care spre exemplu, este mineritul. Că vorbim de cărbune, de curpru, de aur, avem obligaţia să relansăm aceste ramuri industriale, care consolidează industrial România şi creează şi locuri de muncă. Sigur, nu vreau să se interpreteze că mai sunt un adept al utilizării tehnologiilor cu cianuri la Roşia Montană. Am văzut reacţia populaţiei şi nu sunt unul care să trăiască desprins de reacţia populaţiei”, a spus preşedintele Traian Băsescu, la evenimentul organizat de Fundaţia Mişcarea Populară.

El a spus că, totuşi, avem la Baia Mare un inventator român care propune altă soluţie, românească, de exploatare a aurului, cu sodiu.

„Mineritul se poate dezvolta ecologic, dacă ne hotărâm să relansăm această ramură industrială şi m-aş bucura dacă în 10 ani, România ar ajunge să aibă o economie în care ponderea industriei în PIB ar depăşi 50%. Reindustrializarea nu este o poveste, este o necesitate, nimeni nu poate trăi la nesfârşit din servicii, pentru că nu putem trăi numai în restaurante şi din turism. Putem trăi şi din minerit şi din turism şi din agricultură şi din stimularea industriei alimentare”, a mai spus preşedintele.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.