Băsescu, atac la premierul Republicii Moldova

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, duminică, că premierul Republicii Moldova Iurie Leancă a fost până în octombrie 1989 în Ambasada Uniunii Sovietice din Bucureşti şi că de aceea este „atât de unit în gânduri şi simţiri cu premierul Victor Ponta”.

Băsescu s-a arătat deranjat duminică de prezența oficialului de la Chișinău la lansarea lui Ponta.

„Leancă, cel care a fost până în octombrie 1989, în Ambasada Uniunii Sovietice din Bucureşti. Poate nu aţi ştiut”, a spus Traian Băsescu.

„De aceea îi vede atât de uniţi în gânduri şi simţiri pe Leancă şi pe Ponta”, a susținut Băsescu.

Traian Băsescu i-a numit în același timp „profitori de imagine” pe Leancă și Ponta.

„Ei sunt doar nişte profitori de imagine, şi Ponta şi Leancă, pentru că cel care a cerut insistent să facem un acord de finanţare, pentru proiecte energetice, cel care a cerut insistent să mărim numărul de burse, este fostul premier Vlad Filat”, a susținut Traian Băsescu.

UPDATE Reacția lui Ponta

Victor Ponta a declarat duminică seara că gestul lui Traian Băsescu de a-l ataca pe prim-ministrul Republicii Moldova doar pentru că acesta nu o susţine pe Elena Udrea la alegerile prezidenţiale din România este unul extrem de iresponsabil şi transmite un semnal foarte urât celor din statul vecin.

„Cred că este un gest extrem de iresponsabil. Dacă Elena Udrea spunea chestia asta, nu o băga nimeni în seamă. Traian Băsescu încă este preşedinte al României, să-l ataci pe primul-ministru al Moldovei, adică exact ţara de care suntem mai apropiaţi şi care este cea mai importantă pentru noi, doar pentru că nu o susţine pe Udrea, ci mă susţine pe mine este un gest de mare iresponsabilitate şi un semnal foarte urât pe care îl transmitem celor din Moldova”, a spus Ponta la România TV.

Război pe voturile moldovenilor

Relatând despre prezența lui Leancă la București, presa din Republica Moldova a scris sâmbătă că premierul moldovean și-a declarat susținerea pentru Ponta, în timp ce fostul premier Vlad Filat și-a exprimat de mai multe ori sprijinul pentru Traian Băsescu.

Opțiunile lui Vlad Filat și Iurie Leancă, ce țin de partenerii de la București au mai fost în atenția opiniei publice, imediat după lansarea gazoductului Iași-Ungheni la care au participat Leancă și Ponta, iar a doua zi Filat a întreprins o vizită fulger la Traian Băsescu, a transmis sâmbătă portalul moldovean deschide.md, într-un articol intitulat Leancă și Lupu ”la braț” cu Ponta, Filat cu Băsescu.

Portalul a mai amintit că pe 9 septembrie o delegație de politicieni moldoveni, în frunte cu Marian Lupu s-au deplasat la București unde au semnat protocolul privind colaborarea dintre PSD și PDM.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Alexandru Visan 3297 Articole
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.