Băsescu, avansare-răsplată pentru Hayssam? Ilie Botoş, general-locotenent

Preşedintele României, Traian Băsescu, a semnat, miercuri, decretul prezidenţial prin care l-a avansat la gradul general-locotenent (cu trei stele) pe fostul procuror general al României Ilie Botoş, în responsabilitatea căruia a fost pusă plecarea bine-mersi a lui Omar Hayssam, singurul terorist condamnat până acum în România. Deşi nu se mai ştie oficial nimic de Botoş, acesta este comandant adjunct al Serviciului Militar Secret din Ministerul Apărării Naţionale.

 Cu numai o lună în urmă, generalul-maior Ilie Botoş, fostul procuror general al României, a fost decorat cu Ordinul Naţional Steaua României în grad de Cavaler, cu însemn pentru militari.

Însă! Nu era prima decorare a lui Botoş. Cu mai puţin de un an în urmă, Botoş era iar Cavaler. Cuplul Băsescu-OpreaIzmană îl cadorisea pe Botoş cu Ordinul Virtutea Militară în grad de Cavaler, cu însemne pentru militari.

Iar ca tabloul fugii lui Hayssam să fie complet, să amintim că, în 2007, Băsescu l-a înaintat pe Botoş la gradul de general de brigadă cu două stele.

Botoş, adică fostul procuror general al României în mandatul căruia singurul terorist din România, Hayssam Omar, a fugit fără a mai fi prins pentru a fi deferit justiţiei române.

În 2006, Ilie Botoş şi-a dat demisia din funcţia de procuror general în contextul scandalului provocat de fuga lui Hayssam Omar.

În mandatul de procuror general al României a fost declanşată celebra acţiune contra MISA.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Cristian Oprea 843 Articole
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.