Băsescu: Categoric o voi susține pe Elena Udrea

Președintele Traian Băsescu a declarat, miercuri seara, în emisiunea „Bună seara, România”, de la B1 TV, că va susține candidatul la Președinție al PMP, respectiv Elena Udrea, după retragerea lui Cristian Diaconescu.

„Eu am fost un susținător fără rezerve al PMP. Categoric susțin candidatul la funcția de președinte al acestui partid. A fost Cristian Diaconescu, l-am susținut atât cât a avut nevoie, până când a ajunțat că este un candidat independent. În acel moment, susținerea mea pentru el nu mai poate continua. Eu am inspriat crearea acestui partid. Acum este Elena Udrea, categoric o voi susține pentru că este candidatul PM”, a afirmat președintele.

Băsescu a apreciat retragerea lui Cristian Diaconescu din PMP ca fiind o problemă de conștiință, făcând referire la faptul că acesta a votat pentru suspendarea sa, în 2007.

„Avea toate datele unui om care dacă se așează pe scaunul de la Cotroceni poate să ducă lucrurile înainte. A fost o opțiune îmn interiorul partidului. Cred că a avut o probl de conștiință. Al a avut o discuție despre care eu nu am știut, în CEX. El a spus că nu a fost la votul 322, că era într-o deplasare. Probabil așa și-a amintit. Numai că pe site-ul Camerei Deputaților sunt documentele și cu semnătura lui pentru suspendare și tabelul oficial de prezență. Cred că era esențial să se ducă la CEX să spună de ce a zis că a fost în deplasare”, a mai spus șeful statului.

Proiecte de viitor

El a mai spus că obiectivul său nu este să devină prim-ministru, arătând că „poate a trecut vremea sa pentru astfel de funcții”.

„O să mă ocup de partid, dar funcția de prim-ministru e o treabă pentru alții. Dar aș fi cel mai bun prim-ministru pe care îl poate da clasa politică, am mai spus asta. Știu foarte bine țara asta, știu problemele economice, dar poate că a trecut vremea mea pentru astfel de funcții. Obiectivul meu nu este să devin prim-ministru”, a afirmat președintele.

„Viitorul președinte va trebui să-și găsească un premier care să înțeleagă care sunt prioritățile țării”, a mai spus Traian Băsescu.

Despre candidatura Monicăi Macovei

Afirmă că nu înțelege tăcerea PDL-ului față de candidatura independentă la prezidențiale a Monică Macovei și cum nu are ambiția să aibă un candidat la Președinție.

„Mi-e greu să înțeleg cum un partid care a dat 3 primari generali ai Capitalei, 2 președinți și care nu s-a făcut de râs, cum nu are ambiția să aibă candidat la prezidențiale. M-a susprins tăcerea PDL față de decizia Monicăi Macovei de a candida independent. De asemenea m-a surprins tăcerea PNL”, a spus președintele.

„Mă tem că este un soi de capcană în care Monica a intrat nevinovată. De genul o lăsăm pe Monica să candideze pentru că atrage electoratul lui Băsescu și ni-l aduce în turul doi”, a mai spus Traian Băsescu.

Nu voi spune dacă m-am văzut cu Klaus Iohannis

În opinia sa, dezbaterea privind vizita lui Klaus Iohannis la reședința este ridicolă, afirmând că nu dorește să spună nimic despre acest subiect.

„Este o dezbatere publică ridicolă nu pentru că se face o mare istorie dintr-o presupunere, pe care nu o să v-o spulber dintr-un motiv simplu. Nu vreau să creez un precedent, ca mâine să mă întrebe, „păi ne-ai spus cu Iohannis, spune-ne dacă a venit ăstălalt la tine. Este problema de credibilitate a lui Iohannis, să fie sau nu crezut”, a declarat președintele.

A mai spus că SPP-ul distruge evidențele după 24 de ore și nu va spune dacă Iohannis a fost la Vila Lac 3.

„Eu nu voi spune niciodată, nici SPP-ul nu va spune cine a intrat la președinte în casă. Evidențele se distrug după 24 de ore, asta e regula lor”, a mai spus Băsescu.

„Deși nu am să vă spun dacă a venit cineva la mine acasă, am să vă spun că întâlnirile cu Ponta, în care el face ca un pisicuț caraghios, sunt un deliciu și vă asigur că are tupeu maxim să facă un subiect din posibila vizită a lui Iohannis la mine acasă, bazat pe o poză care nu spune nimic”, a continuat președintele.

„Dacă voi mai produce înregistrări cu Victor Ponta, îl veți constata penibil. nu voi mai publica înregistrări, dar dacă mă obligă prin atitudine publică o voi mai face. Este de o lipsă de caracter incredibilă. Vrea să-și obțină mandatul pe ură, ura împotriva lui Băsescu. I se va întoarce în cap ura pe care o sădește”, a mai spus Băsescu.

Niciodată nu l-am considerat un adversar pe Voiculescu

Pentru el, Dan Voiculescu nu a fost niciodată un adversar politic pentru el, dar ca om l-a disprețuit.

„Am înțeles că a fost o abordare prin care jurnaliștii, dacă pot fi numiți așa angajații Antena 3, vor să se substituie justiției, să scoată lumea în stradă. Niciodată nu l-am considerat pe acest turnător un posibil adversar pentru mine”, a afirmat președintele.

„Ca om l-am disprețuit. Adversari sunt cei pe care îi respecți și te bati cu ei. Îi știam originile, nu știam probele, dar după ce am aflat că și-a turnat familia, pentru mine disprețul l-a acoperit”, a mai spus președintele.

INS a dat datele complet la Eurostat și incomplet pe piața românească

A menționat că INS a dat datele corect la Eurostat, dar incomplet pe piața românească, arătând că e foarte greu de diferențiat neglijența de comanda politică.

„INS a dat datele corect, complet la Eurostat și incomplet pe piața românească. E foarte greu să vezi unde e neglijența, unde e comanda politică. Dar e evident că Ponta nu avea nevoie să audă cuvântul recesiune în campanie. Probabil că ceva s-a întâmplat acolo și a spus hai să nu dăm și la intern ce a dat și la Eurostat”, a afirmat președintele.

„Șeful INS nu merită scuzat. Am auzit politiceni spunând că este recesiune tehnică. Nu, este recesiune”, a mai spus Traian Băsescu.

Posibil accept pentru Vâlcov

Îl ştie pe Vâlcov de când acesta se afla în organizaţia de tineret a PD, când a propus ca acesta şi alţi tineri să candideze în alegeri, conform Mediafax.

„A fost un primar ales şi reales…în momentul de faţă nu am a face niciun comentariu. Curtea Constituţională mă obligă să emit decretul. Când îl voi emite, probabil luni, undeva săptămâna viitoare”, a afirmat Băsescu. Integral pe Mediafax

Sursa:Mediafax

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.