Băsescu, cercetat pentru furt și insultă

Judecătoria Sectorului 1 a confirmat luni ordonanța procurorilor de la Parchetul General de redeschidere a cercetărilor în dosarul în care fostul președinte Traian Băsescu i-a luat în anul 2007 telefonul mobil unei jurnaliste și a folosit apelativul „țigancă împuțită” la adresa acesteia, potrivit Agerpres.

În urma acestei decizii, procurorii îl pot pune sub acuzare pe Traian Băsescu, pentru săvârșirea infracțiunilor de furt și insultă.

Incidentul s-a petrecut în ziua de 19 mai 2007, în timp ce fostul președinte Traian Băsescu și soția sa se aflau la cumpărături într-un supermarket din București.

Jurnalista Andreea Pană, de la postul de televiziune Antena 1, i-a filmat cu telefonul mobil în momentul în care aceștia se aflau la casa de marcat, adresând președintelui întrebări legate de cumpărăturile efectuate. El a răspuns unor întrebări, după care a rugat-o pe jurnalistă să înceteze. Ea a insistat, iar Traian Băsescu i s-a adresat: „măi, păsărică, tu nu ai treabă azi?”, după care i-a luat din mână telefonul, refuzând să i-l returneze.

La ieșirea din complexul comercial, jurnalista i-a cerut președintelui să-i înapoieze telefonul, însă acesta i-a replicat: „Ia reclamă-mă tu la Poliție. Vino luni, la Cotroceni, și-ți dau telefonul”. Seara, telefonul a fost returnat unei echipe a Antena 1, la sediul central al Partidului Democrat.

Telefonul Andreei Pană înregistrase, însă, în continuare, convorbirea pe care președintele a avut-o cu soția. Întrebat de aceasta dacă îi dă telefonul înapoi jurnalistei, șeful statului a răspuns: „Da”, după care i-a salutat pe ziariștii aflați la ieșirea din magazin și a continuat către soție — „Cât era de agresivă țiganca asta împuțită … nu știu, Maria … da’ trebuia să i se întâmple odată”.

Imediat după incident, președintele Băsescu a rugat-o pe Andreea Pană să accepte ‘scuzele sale sincere pentru situația creată’.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Julieta Tarnovan 4245 Articole
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.