Băsescu și-a văzut „visul” cu ochii

Fostul președinteTraian Băsescu și soția sa, Maria, au primit cetățenia Republicii Moldova. Decretele de acordare a acesteia au fost semnate joi, de către președintele moldovean Nicolae Timofti, anunță presa de peste Prut.

Informația a fost confirmată pentru UNIMEDIA de către ofițerul de presă al Președinției, Ana Samson.

UPDATE Mulțumit de faptul că a obținut cetățenia Republicii Moldova, Traian Băsescu a declarat joi că pentru el acest lucru era o „obligație” pe care și-a asumat-o public.

„Am avut o obligație. M-am angajat public să solicit cetățenia Republicii Moldova. Am aflat astăzi că președintele Timofti a semnat decretul. Sunt mulțumit”, a afirmat Băsescu.

El a infirmat că ar avea planuri politice legate de Republica Moldova. „Nu am”, a răspuns Băsescu, răspunzând unei întrebări.

Băsescu a adăugat că va discuta cu șeful statului moldovean, Nicolae Timofti, în vederea depunerii jurământului în calitate de proaspăt cetățean al Republicii Moldova.

„Va trebui să vedem, va trebui să discutăm cu domnul președinte Timofti”, a spus Traian Băsescu.

Soții Băsescu au depus cererea pentru a obține cetățenia Republicii Moldova la 18 martie curent.

Anterior, Traian Băsescu a mai declarat că își dorește să depună cererea pentru cetățenie moldovenească.

„Mi-am dorit mult să fiu cetățean al Republicii Moldova. Vom vedea dacă vor fi condiții să se întâmple acest lucru până își termină dl președinte Timofti mandatul. Momentele politice păreau potrivnice acestui lucru. S-ar fi speculat extrem la Chișinău și nu am vrut să dau loc la speculații, nici eu nici președintele Timofti. În ultimile zile de mandat ale dlui Timofti să rezolvăm problema, dar voi discuta cu dumnealui subiectul”, a explicat Băsescu atunci.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Constantin Dutu 1806 Articole
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.