Băsescu confirmă că știa de „cazul” Coldea

Fostul președinte Traian Băsescu a declarat duminică, după Congresul PMP, că Elena Udrea i-a spus aceleași lucruri susținute în presă despre generalul Florian Coldea, înainte de a le face publice. Băsescu a precizat că știa, dar s-a apărat spunând că nu era în responsabilitatea lui să verifice situația, ci a Parlamentului.

„Elena Udrea mi-a spus. În mod categoric mi-a spus, dar președintele nu are niciun mijloc de verificare. Președintele nu are posibilitatea, ci Parlamentul. Președintele este beneficiarul informațiilor”, a declarat Băsescu.

Traian Băsescu a susținut de asemenea că știa de la Elena Udrea despre escrocheria ANRP, dar și din alte surse.

În contextul în care Udrea a afirmat recent că ea era un fel de serviciu de informații paralel pentru fostul președinte, Băsescu explicat cum și-ar fi obținut el informațiile.

„Că m-am informat despre neregulile de la ANRP, este corect, dar aș vrea să înțelegeți în ce forme. Dacă vă imaginați că președintele își ia informații doar de la servicii, vă înșelați. Președintele este conectat și la alte surse de informații, de exemplu sinteza de presă din fiecare dimineață. O altă sursă e departamentul de relații cu publicul. Aici se primește mii de sesizări și scrisori pe lună, se face o sinteză a acestora. Elena Udrea nu este singurul politician cu care am avut dialog și de la care am primit semnale. Vă pot spune că în urma sesizărilor de la relații cu publicul am trimis o mulțime de sesizări mai departe. Printre cei care mi-au semnalat probleme la ANRP este și Elena Udrea, confirm”, a spus Traian Băsescu.

Elena Udrea l-a acuzat pe generalul Florian Coldea, actualul șef interimar al SRI, că i-a cerut lui Dorin Cocoș să-i dea 500.000 de euro lui Sebastian Ghiță pentru televiziunea RTV. De asemenea, Udrea l-a acuzat în repetate rânduri pe Coldea că încearcă să-și însușească puterea din România prin intermediul informațiilor pe care le deține și a denunțat un parteneriat al acestuia cu șefa DNA Laura Codruța Kovesi.

Totodată, Elena Udrea a vorbit despre plimbările de weekend ale lui Dorin Cocoș la SRI și întâlnirile ei repetate cu șefii serviciului secret.

Florian Coldea a fost promovat de Traian Băsescu în conducerea SRI. Coldea a devenit prim-adjunct al șefului SRI după episodul răpirii jurnaliștilor români în Irak.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Marieta Visan 267 Articole
Autor

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.