Traian Băsescu: Știam că banii au fost scoşi în Bulgaria

Traian Băsescu a declarat sâmbătă seara, referitor la dosarul lui Bogdan Olteanu, că în timpul mandatului a primit informaţii de la instituţiile statului privind banii scoşi în Bulgaria, dar că nu se cunoştea destinaţia lor, dosarul fiind finalizat probabil după un denunţ.

„Așa e. Vă pot spune eu. Am avut cunoștință despre banii care se scoteau din Bulgaria. Erau operaţiuni care s-au raportat. Banii s-au scos din Bulgaria, în trei tranșe de câte 300.000 de euro. Probabil instituțiile statului nu au acționat pentru că nu au știut pentru ce au fost. Au reuşit să afle că s-au scos banii din Bulgaria, dar nu şi ce s-a făcut cu ei (…) Aici se pare că s-a cumpărat numirea lui Liviu Mihaiu pentru postul de guvernator al Deltei. La vremea respectivă nu ştiam pentru ce sunt banii, dar acum, în baza unui denunţ, procurorii au reuşit să lege lucrurile. La vremea respectivă, Bogdan Olteanu a făcut şi greşeala să anunţe el, în calitate de preşedinte al Camerei Deputaţilor, să anunţe cine va fi noul guvernator al Deltei Dunării. N-a anunţat-o Executivul, n-a anunţat-o Tăriceanu, care era premier, deci ceva e-n neregulă”, a declarat Traian Băsescu.

În ceea ce priveşte posibilitatea ca Călin Popescu Tăriceanu să fi primit mită pentru numirea lui Liviu Mihaiu ca guvernator al Deltei, Băsescu a susţinut că nu crede în această variantă pentru că preşedintele Senatului „e un om cu bani” şi pentru că nu este „omul care să condiţioneze o numire pe bani”.

Bogdan Olteanu este suspectat de procurorii anticorupţie că a făcut trafic de influenţă pentru numirea guvernatorului Deltei Dunării, după ce ar fi primit bani de la omul de afaceri Sorin Ovidiu Vîntu în acest sens. Astfel, cei doi s-ar fi înţeles ca în schimbul demersurilor efectuate de Bogdan Olteanu „pe lângă membrii guvernului pentru a determina numirea lui Liviu Mihaiu pe postul de guvernator, Sorin Ovidiu Vântu urma să îi dea un milion de euro şi sprijin electoral, constând în servicii de marketing şi consultanţă”, susţin procurorii.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.