×
×
Noi
Citite
Recomandate
Ultima oră
Actualizat acum 17 minute
24 Ore
7 Zile
30 Zile
24 Ore
7 Zile
30 Zile
Data
Joi, 17 august 2017, 18:36
EUR (€)
+0.0079 ↗
4.5816 RON
USD ($)
+0.0111 ↗
3.9104 RON
• • •
În ziarul Cotidianul de joi dimineața, la toate chioșcurile și benzinăriile
Băsescu, dezbrăcat de minciunile gogonate

Anunţarea guvernului Dragnea a fost concurată de scandalul Ghiţă. Dacă n-ar fi fost interesul pentru noul guvern, dezvăluirile lui Sebastian Ghiţă ar fi dat foc scenei publice. Înregistrarea cu Traian Băsescu lăudîndu-se cu felul în care discuta cu Laura Codruţa Kovesi sau cu generalul Florian Coldea dezbracă de toate meritele prezidenţiale un personaj care în fruntea României s-a purtat ca un golan de lux. Culmea este că dezvăluirea pică după ce acest aventurier al mării, al politicii şi al afacerilor a izbutit să prindă un loc în Parlamentul României, cu largul concurs al naivităţii compatrioţilor noştri izolaţi din Republica Moldova. Într-un fel, accesul lui Traian Băsescu în Parlament este o mare ruşine. În acelaşi timp, este un ghinion. Traian Băsescu nu se poate retrage ca Radu Berceanu sau ca Adriean Videanu şi Anca Boagiu, care îşi savurează în linişte dulceţurile agonisite din exerciţiul puterii. Băsescu rămîne sub lupă. Și la populaţie, şi la politicieni, şi la autorităţi, mai ales la procurori. Iată ce zice Băsescu pe bandă: „Coldea, doamna Kovesi, judecătoarea Camelia Bogdan... Bă, da' să vezi conversaţia când îmi spuneau că îl luăm pe Mustaţă din complet“.

La tacla, Traian Băsescu se laudă cu înregistrările sale. Ca să stîrnească amuzamentul convivilor, rîde de Coldea şi de Codruţa Kovesi. Unii oameni care au ascultat înregistrarea bănuiesc că Băsescu s-ar fi înregistrat singur. De ce? Ca să arate că nu el a coordonat abuzurile comise de binom. Mărturisesc că eu, unul, nu cred. O anume lucrătură pe coloana sonoră se poate auzi. Dar să cred că Traian Băsescu dezvăluie cum funcţiona justiţia doar ca să se disculpe printr-o discuţie mi se pare o interpretare forţată.

Traian Băsescu a recunoscut autenticitatea discuţiei, iar acest lucru este suficient pentru a avea confirmarea unui lucru pe care îl ştiam cu toţii. Că tot mecanismul de justiţie, inclusiv cel de forţă şi putere, a fost construit piesă cu piesă după un scenariu de o abilitate diabolică. Pe de o parte, să arate într-un anume fel. Adică să pară că răspunde unor norme morale şi unor reguli democratice, că totul este conform legii şi, pe alocuri, chiar după ultimul răcnet al tendinţelor europene. Și, în acelaşi timp, să răspundă nevoilor sale de grup de interese, de clan, de bandă politică. Băsescu i-a nenorocit pe mulţi şi şi-a încovoiat adversarii folosindu-se de mănuşi, de interpuşi, de şantajaţi şi şantajabili, de oameni avizi de putere sau speriaţi de moarte de ochiul presei.

Editorialul complet în ziarul Cotidianul versiunea tipărită

Cornel NistorescuPublicat Miercuri, 04 ianuarie 2017
10559
 | 37
 | 34
+Adaugă
Comentarii
2000
Trimite
iancu florian
0
Cum sa crezi facatura aia? Cum sa crezi ca d o d o n, pro rus, i-a retras cetatenia sasiului, pentru ca vezi-domnule acesta ar fi inamicul Rusiei? Sigur dumneavostra nu credeti domnule Nistorescu!
Publicat Joi, 12 ianuarie 2017
+Răspunde
lunetistu
+3
Nu mai bagati in seama , javra ordinare . Circula o vorba pe net :` In Romania , nu v-a fi democratie , fara basescu in puscarie `! Eu complectez : `si tot neamul sau` .
Publicat Joi, 05 ianuarie 2017
+Răspunde
neconformistul
+6
Cu stiliul sau marlanesc de susanea portuara , emanatie a corabierilor de cursa lunga si a docherilor, rutinat de multimea barbuturilor si pocheraselor din cala vasului , a reusit sa convinga pe multi ca "asta-i de-al nostru " , "nu-i de-al lor ". Ei, odata cocotat in fotolliul prezidential , bulibasa marinarilor , v-a aratat el de ce-i in strare . El, chiar s-a inobilat -a devenit mosier de Nana . Iar voi , cei care l-ati votat cu gasca lui ,azi va numarati tremurand maruntisul de prin buzunare ,pentru ca ati lasat sa implementeze el cu "Mondialul" lui si cu "Nea Mircea " zarzavagiatul de piata si impreuna cu "Codruta-Prunuta" statul de dreptul lui . Si-a scolit si fiica cea mica pe la Bruxelles , le-a aranjat bine pe amandoua si v-a aranjat si pe voi . Acum , sta si rade-n pumni de "ce fraier e romanul " . V-a facut "sa traiti bine " ! Bas,da ce le-ma tras-o" cred ca gandeste el. Eu am scris ieri un comentariu cu ce i s-ar cuveni , dar domnii de la redactie l-au apreciat probabil prea dur si prea lipsit de respect fata de "licheaua-presedinte " si mi l-au dosit . Cum sa apara asa ceva in fata domnilor Liiceanu , Patapievici , Pipidi- editat si a altor somitati ?
Publicat Joi, 05 ianuarie 2017
+Răspunde
c.g.
+4
Pt.Litruta. Asta da comentariu ... ! FELICITARI !
Publicat Joi, 05 ianuarie 2017
+Răspunde
ion
+2
Nu cred ca Basescu va pati ceva,un om normal si sa spunem ramas fara sprijin statea in banca lui,consuma ce a agonisit si are destul .Moaca ci si cite nu stim.Dar,asta este,omul are undeva sustinere si nu stiu daca nu si sarcini,asa ca putin probabil ca va raspunde.Dosarele lui dispar,vezi cel cu casa si altele,procurorii au amnezie la unele intrebari si chiar amenintati de Basescu tac,de ce?Curios ce vad in acest om sustinatorii lui locali ,multi -putini iata ca este pturi etc.,totul aiurea.Scria cineva ca tara asteapta dreptate,respect si felicitari pentru optimism.
Publicat Joi, 05 ianuarie 2017
+Răspunde
JE SUI RARINCA
+6
Pe unde ne sunt ai nostri.. Bosimani Basisti.. ce ne imput aerul pe acilea pe forum, ma refer cu subiect si predicat la primatele gen Nasty..Crocodilul ..off.Lili..Nastratin and.. Suciu.. Sierra.. Margelatuu ..Pixar .. ce au pupat la dos aceasta secatura ordinara timp de 10 ani de zile ,mai ceva ca icoana Maicii Domnului.!!! Ce faceti ba ?? Va este rusine sa va afisati in public cu propiul Tatic.!!!! Acum ati trecut la pupat de dos Sasesc !!! fiind mai baban si balan.!!??? Stelu
Publicat Joi, 05 ianuarie 2017
+Răspunde
Dietzco fost profesor si informator @ JE SUI RARINCA
+5
Se camufleazä, analizeazä, planificä, asteaptä. Acolo sunt unde au fost si imediat dupä revolutie. Acum sunt toti cu mussai, din Transilvania, mai aproape de muss-ul din Germania. Dar aflaräm si noi, opincarii, cä trebuie sä-l tinem pe am aflat nedezbinat de mussai. Cä e de neam, nicidecum neologism.
Publicat Joi, 05 ianuarie 2017
+Răspunde
unu4
+7
Exista o fraza care il pozitioneaza pe Basescu impreuna cu cei "trei crai". " Ba, da , sa vezi cand i-mi spuneau, ca il luam pe Mustata din complet" Decat un idiot s-ar indoi ca ca nu el e tartorul.
Publicat Joi, 05 ianuarie 2017
+Răspunde
Trandafir
+17
Nenorocirea Romaniei si a poporului roman a fost acest individ malefic, hot si mafiot care a profitat de slabiciunea acestui popor. Lasand la o parte hotiile acestui individ in regimul comunist trebuie reamintita prima mare hotie dupa anul 1989 si anume furtul in intregime al flotei Romanie si industriei navale. Exista raportu facut de procurorul Amariei in care se demonstreaza cum a furat flota Romaniei care se situa pe locul 6 in lume in randul tarilor cu flota maritima dezvoltata. A distrus apoi Caile ferate romane, iar ca primar al capitalei a restituit cladiri fara baze legale care ocupau strazi intregi. Apoi, ca presedinte, si-a luat amanta la Presedentie si a instruit-o cum sa fure la ministerele pe care i le incredinta sa le conduca , numind-o ministru. S-a inconjurat de cei mai mari hoti carora le facilita jaful din care el lua partea leului ca grupul Cocos casatorit cu amanta lui, Gasca Videanu, Berceanu, Pinalti, Blejnar,Oltean si multi altii. Sa speram ca pana la urma organele statului isi vor face datoria si il vor duce acolo unde ii este locul, la Jilava si vor recupera sutele de milioane de euro furate.
Publicat Joi, 05 ianuarie 2017
+Răspunde
ha,ha
+14
Niciun basist pe aci? Macovei unde ai disparut, cauti si acum alea 2 milioane de voturi "fraudate" de la referendum? Cum va mai luati voi tara inapoi si i-o dadeati mafiotului securist. Ceva scuze publice pentru sustinerea ticalosului astuia, se poate?
Publicat Joi, 05 ianuarie 2017
+Răspunde
DACIA
+15
Planul diabolic, seamana cu planul lojii masonice P2, din ITALIA, facut de LICIO GELLI, fost fascist, tot cu ajutorul CIA. La fel, in CHILE, ARGENTINA, etc., cand erau luati oamenii din case, facuti sa dispara, etc. Daca nu stim ISTORIA, RISCAM sa o repetam, nu uitati ca BASESCU, a construit acest SISTEM MAFIOTO-FASCIST, cu ajutorul IMENS al lui MACOVEI MONICA, omul lui SOROS in ROMANIA. De altfel, PDL-ul PORTOCALIU, a fost cel care a facut REVOLUTIA PORTOCALIE in ROMANIA, primul lucru, au DISTRUS JUSTITIA. Vedeti pe YUTOUBE, cum se facea justitia pe vremea INCHIZITIEI, in EVUL MEDIU, pe SUSPICIUNI REZONABILE, erau distrusi toti cei care nu se supuneau. Cum se spune acum, ca NEOLIBERALISMUL, vrea doar reintoarcerea la acel EV MEDIU, cred ca in ROMANIA, s-a facut pasi mari, spre O NOUA ORDINE MONDIALA, de aceea se dorea numirea lui GUSETH, pt. ca vor oameni care nu cunosc CUM SE FACE JUSTITIA, ci cum se distrug destine.
Publicat Joi, 05 ianuarie 2017
+Răspunde
Recomandate
Cum s-a dus o senatoare în Parlament
Publicat acum 5 ore şi 56 minute
Real Madrid, de neoprit
Publicat acum 11 ore şi 8 minute
Lazăr și Kovesi - stat în stat
Publicat acum 22 ore şi 6 minute
Coldea, candidat unic la un concurs fake
Publicat acum 11 ore şi 50 minute
Femei frumoase pe funcții superbănoase
Publicat acum 8 ore şi 35 minute
Centrul Atenţiei
alarm off
Cotidianul cititorilor
17 articole/ Actualizat Sâmbătă, 12 august 2017
alarm off
Fotografiile bunicilor
30 articole/ Actualizat Sâmbătă, 05 august 2017
alarm off
Antiştirile Cotidianul
6 articole/ Actualizat Duminică, 09 iulie 2017
alarm off
NUMAI DOUĂ ÎNTREBĂRI
142 articole/ Actualizat acum 11 ore şi 8 minute
Andrei Marga

Cum cei mai mulți se consideră creștini, se poate spune că, în Europa, creștinismul este mai mult decât viziune - este însuși mediul formării și referința fundamentală. Pot fi însă luate în serios partidele și persoanele care-și afișează adesea cu emfază afilierea?

Andrei MargaPublicat acum 21 ore şi 50 minute