Băsescu: DNA, partenerul mafiei. A intrat într-un joc care nu e al României

Traian Băsescu a adus noi acuzații DNA joi seară, nemulțumit de modul cum s-au derulat lucrurile în dosarul Microsoft, în care este urmărită penal și Elena Udrea și în care Dorin Cocoș, Dumitru Nicolae, Gheorghe Ștefan și Gabriel Sandu au primit o primă sentință, iar denunțătorii sunt liberi. Băsescu a afirmat la România TV că din 2015 Direcţia Naţională Anticorupţie, în frunte cu Laura Codruţa Kovesi, a intrat „într-un joc care nu e al României” şi a devenit partenerul mafiei.

„Toata mafia a devenit partenerul DNA pentru că se urmărește o decredibilizare totală a politicului. Eu știu povestea Microsoft din 2012 și cine îndrăznește să spună ca n-am fost informat minte. Sunt dubii în afacerea Microsoft din 2012. Spectaculos este că au apărut oameni care spun că au avut inițiativa să se predea în 2013, 2014 când DNA știa din 2012. S-a căutat o găselniță ca Florică și Pescariu să treacă drept primii care au dat primele informații la DNA și să nu se afecteze ceea ce au furat…Tăcerea mea are o limită! Din 2015 DNA a intrat într-un joc care nu e al României. Să-i lași pe mafioți cu toată averea în timp ce pui cătușe la oamenii politici care n-au luat banii acasă… Nu-i lăsați pe mafioții cu sute de milioane să zâmbească de la Monaco, povestea grupului de la Monaco nu îmi este necunoscută”, a declarat Traian Băsescu la România TV.

„Dacă dai la DNA un nume de om politic căruia i-ai dat bani în campanie şi reclami astăzi, fie că-s 10 ani, tu eşti bun şi rămâi cu tot ce ai furat ca mafiot, fie că te numeşti Pescariu, Florică, Dobrescu. Dacă torni pe cine ai ajutat în campanie, rămâi cu averea, procurorului îi sclipesc ochii de bucurie dacă îi dai un nume de om politic”, s-a arătat Băsescu nemulțumit de politica DNA.

„Microsoft se derulează de vreo 10 ani. Kovesi a fost şi procuror general al României, avea raportări de la structurile de informaţii, iar astăzi vine să-mi spună public că au fost dosare dosite. (…) Se întâmplă ceva dubios în România. Firmele româneşti sunt distruse, nu sunt luaţi corupţii, tot soiul de delatori au devenit partenerul DNA. Se urmăreşte o decredibilizare totală a clasei politice”, a mai afirmat Traian Băsescu.

Băsescu a mai spus că are câteva întrebări pentru Laura Codruţa Kovesi, pentru a cărei numire la conducerea DNA chiar el a insistat: „Care e sinceritatea afirmației că vor să recupereze miliardul care a fost furat la Microsoft? Unde e dosarul Revoluției, cum a fost închis când tu ai fost de două ori procuror general? De ce spunem „vreau să recuperez banii patriei, atâta timp cât pentru un denunţ îi las pe Pescariu şi Florică să plece cu sutele de milioane pe care le-au furat? Că asta ne-a spus dna Kovesi, că s-a furat 1 miliard când dânsa era procuror general şi Coldea era prim-adjunct al SRI. (…) Nu poţi să vii în 2013 să-mi spui „în sfârşit am aflat, au venit 2 oameni de bine, unul e Florică, altul e Dinu Pescariu, îi iertăm pentru că ei au făcut denunţuri şi îi arestăm pe ăia care au luat milioane şi i-au băgat în geci. Ca şi despre ANRP, unde eu am sesizat instituţiile de informaţii pe o sesizare directă făcută de Elena Udrea, „bă, vedeţi că e ceva acolo în neregulă”. Nici despre Marta nu am primit vreo notă că ar fi pe undeva, că ar fi omorât. Dacă există vreo structură care mi-a spus ceva despre Marta, eu o autorizez să facă publică informarea pe care mi-a trimis-o”, a mai spus Traian Băsescu.

Ca să fie sigur că a fost auzit, Băsescu a postat în noaptea de joi spre vineri și pe pagina sa de Facebook un mesaj cu privire la denunțătorii în dosarul Microsoft, mesaj în care a scris: „Mafiotul denunţător este astăzi regele DNA. Când i se pare că este în dificultate, el alege să se spovedească, la înţelegere cu procurorul. Procurorul vrea DOAR să audă un nume de politician. Iar mafiotul i-l livrează, adevărat sau nu, pentru că astfel rămâne liber şi cu banii furaţi, ba chiar fără nicio acuzaţie.( vezi mafioţi turnători notorii: Dinu Pescariu, Claudiu Florică, Dragoş Dobrescu) Sunt de acord că denunţătorii pot avea anumite beneficii legate de libertate. Dar a-i scuti de orice pedeapsă şi de returnarea banilor furaţi către stat este o mare ticăloşie. Contrar celor trâmbiţate de doamna Kovesi, înţelegerile făcute cu mafioţi de tip Pescariu, Florică, Dobrescu arată că obiectivul DNA nu este recuperarea banilor de către stat, ci preluarea puterii prin atârnarea scalpurilor de politicieni. puse la cingătoare. Este adevărat că mafioţii au dat politicienilor bani din care aceştia au cumpărat în campanii electorale pui, ulei, mici, geci, pixuri, găleţi etc. Este adevărat că aşa a fost până acum politicianul şi aşa a fost electoratul. Dar mafiotul? El are în continuare vilă la Monaco, avion privat, face vacanţe de sute de mii de euro şi are sute de milioane în conturi. În timp ce politicianul are cătuşe, procurorul are glorie, iar cetăţeanul a rămas tot sărac…
Dacă DNA vrea glorie, trebuie să ceară prin instanţă şi recuperarea banilor de la mafioţii liberi. Altfel, este doar un spectacol cu politicieni şi cătuşe, dar fără banii furaţi”.

Claudiu Florică este unul dintre denunțătorii în Dosarul „Microsoft”, la fel ca și Dinu Pescariu.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Ioana Radu 8515 Articole
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.