Băsescu, după ce a scuipat parlamentarii, duce dorul Parlamentului

Nu cred că în istoria lumii, în afara lui Caligula, cel care şi-a făcut calul senator, mai există un personaj politic care să fi batjocorit instituţia parlamentului mai abitir decât marinerul nostru. El este singurul din istorie care şi-a făcut campanie electorală pozându-se cu o mătură în braţe, mătura cu care urma să înlăture gunoiul din Legislativul României. Ei bine, în stilul său bine-cunoscut, după ce a scuipat pe oamenii şi activitatea instituţiei, acum, când pricepe sărăcia fundăturii în care ne-a adus pe toţi, începe să plângă de dorul Parlamentului. Miercuri, într-un discurs care nu a adus aproape nimic nou a scăpat totuşi o undă de regret. Cică ochiul său drept ar plânge după Parlament.

„La modul cel mai sincer, regret că opoziţia nu este în Parlament. Dacă avem un garant real al democraţiei în România, acesta este Parlamentul.”

A mia oară Traian Băsescu linge astăzi ce a scuipat alaltăieri. Demolează şi apoi revine, ca scorpionul care nu s-a putut abţine. Atâta doar că el nu suferă. I se rupe în 14. Miercuri i s-a părut că Parlamentul ar fi folositor pentru situaţia dată. Peste o săptămână îl calcă în picioare sau caută mijloace să-l ridiculizeze. Ăsta e omul. Incoerenţa spectacolului de la o zi la alta ridicată la rang de strategie naţională. Ţara schimbă politica şi direcţia de parcă şi-ar arunca în mare şosetele găurite.

Ce-a fost nou? Încercarea lui de a pansa rănile şi furia bugetarilor din România. Pe drumul spre Parlament (loc în care a vorbit în faţa alor săi, adică singur!), Traian Băsescu s-a gândit că ar trebui să anunţe ceva interesant, pozitiv şi gâdilicios pentru spiritul critic al bugetarilor acriţi de prestaţia preşedintelui. Ce şi-a zis vorbitorul nostru? Că până în iunie, la ora alegerilor, trebuie refăcute salariile bugetarilor păgubiţi în operaţiunile de modernizare a României. Să voteze oamenii cu sufletul, nu cu sictir de protestatari. Zis şi făcut. Şi ne-a făcut anunţul în cauză. Sigur, şi-a zis în sinea sa că o să-l anunţe şi pe Ungureanu. Şi omul cu plimbărici în priviri să facă bine să-şi retragă afirmaţia cu micşorarea de CAS între 3 şi 5%. Mai ieri-alaltăieri, premierul a zis că ăsta ar fi norocul maxim, dacă o merge economia! Şi astăzi ne-a lovit în cap loteria destinului. În vară se găsesc bani pentru cei care au înjurat în februarie şi martie!

Şi ne-a mai dat o veste menită să înmoaie şocul facturilor de încălzire. Omul are gaze. Flatulează promisiuni pentru Paştele cailor.

Vă daţi seama că Traian Băsescu s-a dus expres în Parlament ca să ne anunţe o majorare de lefuri pentru care nu există bani. A vândut pielea ursului din pădurea lunilor mai-iunie, lăsându-l pe Ungureanu cu privirea gâdilând la Lună.

Miercuri, în Parlamentul României, Traian Băsescu a mai dat un hâc la Roşia Montană (că şi pe el îl bat alţii la cap) şi gata! Plus două vorbe despre Constituţie, Legea sănătăţii, reforma administrativă şi cam atât. Adică umplutură verbală şi lucruri ştiute despre care ne-a mai povestit şi altădată. Şi pentru care el n-are nici o tresărire. Toate acestea nu-s decât aberaţii ale poporului român în cursul anilor grei de iluminare. Şi de care va scăpa fără îndoială cu ocazia prezentei şi aiuritoarei modernizări a României.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.