Băsescu: Eu am luptat pentru a proteja justiția, voi ați luptat împotriva mea

Într-un mesaj postat pe Facebook, Traian Băsescu atacă Antena 3 şi RTV afirmând, între altele, că falsifică adevărul.

„Anteniştii turnătorului Felix şi RTV-viştii mai tînărului coleg de arme al lui Felix, Sebastian Ghiţă, falsifică adevărul, încercînd să pună semnul egal între poziţiile lor tradiţionale de denigrare a justiţiei şi poziţiile mele care vizează respectarea drepturilor omului de către justiţie”, scrie fostul preşedinte.

Băsescu contestă ideea ca oamenii să fie arestați înainte de a fi judecați.

„În timp ce voi apăraţi de ani de zile infractori anchetaţi în libertate şi condamnaţi definitiv, eu încerc să conving publicul că, deasupra dorinţei legitime de a-i vedea pedepsiţi pe corupţi, trebuie aşezat, pînă la condamnare, dreptul omului, indiferent cine este el, la demnitate, libertate şi apărare”, mai scrie Băsescu.

„Aţi luptat zece ani împotriva mea”

„Zece ani, eu am luptat cu toată clasa politică pentru a proteja justiţia, iar voi aţi luptat zece ani împotriva mea, pentru a zădărnici proiectul justiţiei independente. Dar nu voi accepta niciodată, pentru nimeni, ideea că oamenii sunt întemniţaţi înainte de a fi judecaţi (dacă nu distrug probe şi nu au ucis…), înţelegînd eu că, de cîteva luni, arestul preventiv este utilizat, nedeclarat, ca mijloc de presiune psihică pentru a-l face pe inculpat să accepte că “a făcut ce nu a făcut”, în speranţa că va fi pus în libertate. Voi, cu siguranţă, aţi accepta orice ticăloşie a justiţiei dacă aceasta ar fi îndreptată împotriva acelora pe care turnătorul Felix şi urmaşul său, Sebastian Ghiţă, i-ar considera adversari.

„Eu vreau să continue MCV-ul

„Eu vreau să continue MCV-ul pînă cînd vom avea o justiţie eficientă, sobră şi decentă, iar voi vreţi o justiţie spectacol de televiziune, care să nu vă atingă stăpînii, dar pe care s-o aduceţi ca pe Ponta sau ca pe liberali la raport în faţa răspopitului sau a măscăriciului antenist.
Vedeţi ce mult ne deosebim, „simpatici” antenişti + rtv-işti?”, conchide Traian Băsescu.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.