Băsescu îi atacă pe liderii Uniunii Europene

Traian Băsescu a lansat sâmbătă un atac fără precedent la adresa liderilor Uniunii Europene. Băsescu a plecat la Bruxelles la reuniunea Consiliului European de toamnă, iar înainte de plecare a făcut câteva declaraţii. Potrivit lui Băsescu, România nu poate „plăti” la nesfârşit din cauza indeciziilor liderilor UE.

„Datorită situaţiei din Grecia, toată regiunea este contaminată de neîncredere. Şi aici nu este numai responsabilitatea Greciei. Liderii din zona euro care întârzie la nesfârşit o decizie pentru Grecia fac foarte mult rău, nu numai Greciei. Băncile greceşti au o expunere majoră pe piaţa românească şi desigur că CDS-ul României creşte, ca urmare a indeciziilor, întârzierilor legate de Grecia. Din acest punct de vedere, decizia noastră va fi foarte fermă. România nu poate plăti la nesfârşit indeciziile liderilor europeni din zona euro”, a declarat  Băsescu, vizibil iritat.

Prin discursul său, Băsescu încearcă să acrediteze ideea că din cauza liderilor UE este şi va fi România în criză.

Traian Băsescu atacă  liderii UE care ne roagă sistematic, prin reprezentanţii lor, să atragem fondurile europene care ne-ar putea scoate din criză. Nu suntem însă în stare să le accesăm.

Traian Băsescu atacă liderii care ne-au susţinut pentru aderarea la spaţiul Schengen, spaţiul în care n-am putut intra din cauza incompetenţei politicienilor români.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Marieta Visan 267 Articole
Autor

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.