Băsescu îl acuză pe Iohannis că a încălcat Constituția

Fostul președinte Traian Băsescu, acuzat de nenumărate ori că a încălcat Constituția și chiar suspendat de două ori din această cauză, a apreciat marți într-o intervenție la B1 TV că președintele Klaus Iohannis a încălcat Constituția prin organizarea consultărilor cu partidele de la Cotroceni.

”În mod categoric așa este (s-a încălcat Constituția – n.r). În Constituție nu sunt prevăzute consultări ale președintelui cu partidele, decât înainte de desemnarea premierului. Dacă există un partid care a obținut majoritatea calificată, Constituția spune ca președintele cheamă patidul care a făcut 51%”, a spus Băsescu, conform televiziunii citate.

Traian Băsescu a declarat că și în timpul mandatelor sale a încercat de câteva ori să organizeze astfel de consultări, însă a fost refuzat.

”Eu am avut câteva încercări de a avea consultări cu partidele și de multe ori am fost refuzat. Și nu am avut ce să spun pentru că știam că nu este o atribuțiune constituțională. Atribuțiunea constituțională este consultarea cu Guvernul. Președintele poate chema oricând guvernul la consultări”, a mai spus Băsescu.

Totodată, Băsescu a apreciat că în acest moment, pe scena politică din România opoziția nu este reprezentată și că între Klaus Iohannis și Victor Pota există ”o coabitare nedeclarată”.

”Nu există opoziție. Suntem în fața unui USL. Dacă președintele Iohannis a trecut de la dorința de a face un Guvern liberal, la decizia de a lăsa lucrurile așa cum sunt, este clar că suntem într-o coabitare nedeclarată”, a mai spus Traian Băsescu.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Rares Constantinescu 2670 Articole
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.