Băsescu, în apărarea femeilor condamnate

Fostul preşedinte Traian Băsescu a fost de neoprit în Comisia Juridică din Senat, unde au avut loc discuţii pe proiectul legii grațierii.

Senatorul PMP şi-a susținut amendamentele cu argumente ce au lăsat să se vadă miza pentru care luptă cu atâta determinare.

„Poate am o sensibilitate pentru femei, e cunoscută… Să le lăsăm pe cele care au comis fapte de corupție, de exemplu, o femeie care a luat o mită într-un Minister… Femeile trebuie protejate, uneori chiar și de furia justiției (..), a susţinut Băsescu.

Fostul preşedinte a insistat pentru grațierea femeilor care au fost condamnate pentru infracțiuni care nu au fost săvârșite cu violență.

Putem elimina sintagma ”cu violență”, că e redundantă, dar putem să păstrăm ”pentru fapte de corupție” (…) putem să punem sintagma ”inclusiv pentru fapte corupție”.

„Am fost în situația în care am grațiat mai multe femei în cei 10 ani și ajunseseră săracele să facă câte un copil ca să nu facă pușcărie. Rămânea amărâta și făcea câte 6-7 copii pentru a nu merge la închisoare.

Dacă pasiunea este să le băgăm pe doamne la pușcărie, o facem. O femeie trebuie tratată altfel decât bărbații, mai ales când e vorba de penitență. M-a oripilat când o femeie în opt luni, ați băgat-o la Beciul Domnesc. Atunci să facem o țară de procurori. Eu vă spun ca un fapt de viață, încercați să protejați femeile, până și de furia justiție. Dacă nu au omorât, nu au spart case, să încercăm să le protejăm”, a conchis Băsescu.

Senatorul PMP Traian Băsescu a depus o serie de amendamente controversate la Legea graţierii.

Fostul preşedinte cere graţierea celor care au primit pedepse mai mici de zece ani, gratierea femeilor însărcinate sau care au un copil în întreţinere chiar dacă au fost condamnate pentru corupţie.

Comisia juridică a Senatului a votat marţi mai multe modificări la proiectul Legii grațierii, care prevăd grațierea în întregime a pedepselor de până la trei ani și grațierea parțială, cu trei ani, a pedepselor de până la zece ani,

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.