Băsescu tratează cu aspirină cancerul din România (VIDEO)

Preşedintele României, Traian Băsescu, s-a lamentat precum o paiaţă, miercuri seara, în „intervenţia” sa de la sediul Administraţiei Prezidenţiale, declarându-se, bietul de el, neînţeles de oponenţii ideilor sale puţine şi fixe. Idei pe care le numeşte pompos „măsuri de reformă”.

În „intervenţia” sa – după cum şi-a numit declaraţia de presă utilizând lexicul care-i cel mai aproape de suflet, cel al structurilor militare de represiune -, acest Băsescu T. s-a răfuit din nou cu toată lumea care-i e potrivnică şi, de puţin, nu a menţionat, soarele, luna, marea, cerul, râul, ramul.

Individul care mai are pretenţia absurdă că ar fi şeful statului român – deşi legitimitatea sa este distrusă de propriul său comportament – a reluat cu voce gâlgâită acuzaţiile de cu o seară înainte.

Iritat că nu le poate da un cap în gură – aşa cum i-a dat unui ceferist cu ani în urmă -, garantul constituţional al statului român s-a declarat enervat de cei care îl contestă mai ales „în mediile electronice: pe Internet, pe Facebook”.

Cu un tupeu de neoprit, Traian Băsescu a avut un discurs care în structura sa a semănat ca două picături de comunism cu ultimul discurs de la TVR al predecesorului său favorit, tovarăşul secretar general al PCR al RSR, Nicolae Ceauşescu. Cel pe care acest Băsescu l-a numit „un mare preşedinte dacă stătea doar zece ani”.

Dând dovadă că a pierdut orice legătură cu realitatea – exact ca şi Ceauşescu în discursurile disperării din decembrie 1989 -, Băsescu a denunţat cu mânie portocalie „aroganţa” altora când aceasta este emblema puterii sale.

Minciuna în falş, de la Ceauşescu la Băsescu:

@ „Astăzi vreau să mă adresez românilor pentru că manifestaţiile din ultima vreme, scandările din stradă din ultima vreme, mesajele de pe Facebook, internet, mi-au creat impresia că pentru o parte dintre români şi preşedinte s-a creat o ruptură. S-a creat impresia falsă că preşedintele nu îi mai reprezintă pe români în relaţia cu societatea.”

T. Băsescu are pretenţii absurde:

@ „Aş vrea ca românii să înţeleagă că îmi este extrem de clară situaţia în care se află.”

Preşedintele României dă senzaţia că ar fi aflat ce i-a scos  pe români în stradă. Iluzii:

@ „Ştiu că măsurile precum creşterea TVA, reducerea salariilor în sectorul bugetar, restructurarea sectorului bugetar i-au făcut să iasă în stradă ca urmare a traiului greu. Ştiu însă că aceeaşi abordare o au milioane de români care nu au ieşit în stradă. Şi ei s-au simţit solidari cu cei care prin scandările lor dădeau semnale legate de sărăcie, legate de aroganţa politicienilor sau legate de sărăcie. Este clar pentru mine că prima obligaţie este aceea de a stabili legătura între mine şi acea parte a populaţiei care şi-a pierdut legătura.”

Garantul constituţional al statului român ţine să inducă ideea că ar şti despre ce vorbeşte:

@ „În momentul de faţă ne aflăm într-o situaţie de criză. Evoluţiile interne din ultimii doi ani au suprapus peste criză şi măsuri de modernizare a statului puternice. În acelaşi timp, Coaliţia aflată la Putere susţinută de mine a realizat două lucruri dificile: lupta cu criza, pe care cel mai greu a resimiţit-o populaţia, pe de altă parte procesele extrem de dificile de modernizare a ţării.”

Bâlbâindu-se, şeful statului român a arătat ce vraişte este în mintea sa, confundând nepermis Codul Civil cu un Cod Comercial:

@ „Legi controversate, codul penal, codul comercial, restructurarea aparatului bugetar, legea micii reforme, codul muncii, legea educaţiei, legea asistenţei sociale.
Sunt doar câteva exemple care arată că procesele de modernizare a statului simultan desfăşurate cu procesele prin care am încercat restabilirea proceselor macroeconomice au dus la o largă nemulţumire într-o mare parte a societăţii româneşti.”

Băsescu a folosit un termen cu care nu are vreo legătură, responsabilitatea:

@ „Aici responsabilitatea mea este majoră pentru că modernizarea statului a fost unul din obiectivele asupra căruia m-am angajat înainte de a deveni pentru a doua oară preşedinte al României. Nu ascund că adesea a trebuit să am ieşiri publice pentru a stimula. Toate au creat pe bună dreptate un sentiment de nesiguranţă în societate.”

Preşedintele României a făcut „totul” aşa ca dragul său de Ceauşescu Nicolae:

@ „Aş spune însă că suntem acolo unde trebuie pentru că în primul rând datorită eforturilor populaţiei, România a ieşit din recesiune. Am înregistrat o creştere economică de 2,5% din PIB. Marea problemă a populaţiei este ce se întâmplă în continuare. Eu le spun românilor că ştiu ce trebuie făcut. Într-un parteneriat cu Guvernul va trebui să deschidem acest orizont de ţară nouă, iar printre cele mai importante lucruri sunt revizuirea Constituţiei, ca răspuns la votul românilor din noiembrie 2009.”

Şeful statului român se dă de gol arătând cui îi servesc mesajele diversioniste din Piaţa Universităţii ale nevestei lui Mircea Toma, fostă salariată a Monicăi Macovei la Ministerul Justiţiei:

@ „Toate partidele fără excepţii se fac că uită de votul pe care românii l-au dat în 2009. Eu nu aş crede pe niciunul din ei – că ascultă vocea poporului -. Nu vizez nici un partid anume, ci toate partidele. Nici unul nu a vrut să mişte lucrurile înainte.”

Obrăznicia repetentului la democraţie politică de a da lecţii de politică:

@ „Poporul nu se serveşte doar prin declaraţii la televizor. Iar revizuirea Constituţiei este o probă a responsabilităţii clasei politice româneşti. Avem nevoie şi de o nouă lege electorală, avem nevoie de un comportament modest şi decent al politicienilor. Eu nu spun că toţi au venit sărăci în Parlamentul României, iar atunci când în ţară se impun măsuri de austeritate, deranjează comportamentul lipsit de modestie. Va trebui să continuăm lupta contra evaziunii fiscale şi corupţiei. Va trebui să creăm locuri de muncă, valorificând banii europeni şi prin redeschiderea exploatărilor miniere care au devenit rentabile.”

Şeful statului român, cu un tupeu greu de imaginat a strecurat şmechereşte o nouă pledoarie pentru proiectul criminal Roşia Montană:

@ „Trebuie să avem curaj pentru a crea locuri de muncă în minierit. Foarte mulţi încearcă să stabilească ce e valoros, ce e important. Nu există lucru mai important astăzi când prefigurăm o criză pe termen mediu şi lung decât crearea de locuri de muncă. E singura modalitate de a crea condiţii de viaţă decente românilor şi de a alimente bugetul de stat pentru a putea asigura educaţia, sănătatea, siguranţa românilor. Avem nevoie de dezvoltarea turismului, agriculturii, a programului de autostrăzi.”

Băsescu T. confirmă ceea ce a scris cotdiainul.ro: nu renunţă şi o ţine langa cu Legea Sănătăţii dar o va arunca în public sub o altă formă:

@ „Avem nevoie de oameni politici credibili, iar acest lucru nu se poate face prin transparenţa banilor publici. Numai aşa Guvernul, politicienii de la nivel local vor putea ieşi de sub suspiciunea fraudării banilor publici. Avem nevoie de legea sănătăţii. Mi se datorează acest eşec în cea mai mare parte, pe o altă platformă de încredere, pe o altă voce, şi cu eventualele modificări. Avem nevoie de eficientizarea regiilor autonome şi de desfiinţarea clientelismului politic.”

Tralalaian Băsescu plânge că el nu e dictator:

@ „Nu vreau să spuneţi că preşedintele şi-a prezentat un program de guvernare. Acestea vor fi lucrurile pe care eu le voi susţine în continuare.Înainte de a încheia, aş vrea să vă mai spun câteva lucruri care nu ţin neaparat nici de unde suntem nici de ce avem de făcut.Sunt câteva constatări: Oricât de mare ar fi presiunea cu eticheta de Dictator voi continua să susţin fără rezerve toate instituţiile statului care luptă împotriva corupţiei, fie că vorbim de poliţie, parchet, justiţie. Ceea ce nu înseamnă că nu voi fi un om care nu se va manifesta atunci când s-au produs erori.”

Pentru cine are timp să-l creadă, nu are decât:

@ „Aş mai da o explicaţie pentru nişte etichetări pe care le-am primit în mod nedrept. Băsescu face dosare! Nu există vreun procuror în România căruia preşedintele i-a spus să facă un dosar sau altul. E sub demnitatea preşedintelui.” Ha, ha, ha ! Asta fost bună rău.  

Traian Băsescu, deziceri pe toată linia de amestecurilii în treburilii interne ale PDL:

@ „Băsescu conduce PDL. Dacă l-aş fi condus eu, partidul ar fi fost mai bine condus. Băsescu conduce Guvernul. Întrebaţi-i pe cei de la UDMR de câte ori au primit indicaţii. Sigur că am negociat cu ei. Cei care îmi recomandă să merg pe muntele Găina şi să contemplez ce se întâmplă, se înşală. Nu aşa se comportă un preşedinte.”

Şeful statului, care s-a dus la CCR în preziua deciziei prin care Curtea nu a mai îndrăznit să declare neconstituţionale măsurile scelerate de nimicire a salariilor şi a pensiilor, are pretenţia să fie crezut:

@ „Cum că preşedintele stabileşte hotărârile CCR. Orice român poate să întrebe orice judecător al CCR dacă eu am cerut vreo decizie a judecătorilor. Nu înseamnă că nu am ţinut legătura cu CCR.

Dacă noi nu îl mai vrem, Băsescu ne vrea şi ne ameninţă cu criza economică ce ne va lovi dacă el ne va părăsi:

@ „Toate analizele arată că 2012, partea a doua este un an în care zona euro riscă să intre din nou în recesiune. Din acest motiv, este esenţial ca România să fie pregătită, pentru că atunci nu vom putea miza pe sprijinul prietenilor europeni. Va trebui să facem faţă oricărei crize. Îndemnul meu pentru oamenii politici este prudenţă, pentru oameni, solidaritate. Nu există loc în ţara asta să fugim de criză. Salvări individuale nu există. Avem un orizont, ştim ce avem de făcut, avem resursele să trecem cu pagube minime. Trebuie să fim responsabili. Trebuie să accelerăm ceea ce am început în ultimii ani, am semnat un parteneriat cu Turcia, trebuie să privim spre Polonia, Ţările Baltice. Prima care va ieşi din criză va fi zona non-euro.”

Ha, ha, ha, asta chiar că-i bună:

@ „Aş vrea ca nimeni să nu mizeze pe laşitatea mea în a spune ce este de spus. Cu certitudine voi face observaţii publice şi legat de ceea ce ar trebui să facem şi ceea ce nu ar trebui să facem.”

Dacă mai era ceva de demonstrat cu privire la legăturile cu realiatea ale insului pus în fruntea unei ţări, cel care are pe mână comanda forţelor militare ale României:

@ „Nu am nimic de schimbat din comportamentul, cu excepţie cu diminuarea acelor gafe, vezi intrările pe post în dispută cu Raed Arafat.”

De la o anumită parte a presei, Băsescu a ajuns la o anumită parte a sociteăţii civile sau un exemplu al devizei după care s-a călăuzit în mandatele sale la Cotroceni, „Dezbină şi stăpâneşte”:

@ „În ultima perioadă, societatea civilă de bună calitate s-a retras în cochilie, este timpul să revină pentru că altfel, locul ei va fi ocupat de foarte mulţi neaveniţi. Avem o intelectualitate, care descurajată de criză, de unele măsuri guvernamentale, de unele poziţii ale mele, s-a retras şi nu vrea să se mai implice.”

Traian Băsescu dovedeşte că este exemplificarea vorbei „cine zice ăla este”:

@ „Toate partidele politice susţin că pot moderniza România. Nu pot fi credibili spunând că reformează România, când ele nu s-au putut reforma ele însele. Reformarea lor e singurul element care poate credibiliza că pot să-şi asume reformarea României. Nimic nu va mai fi ca înainte de criză. Instituţiile vor trebui să funcţioneze altfel, vor trebui să aibe alt tip de relaţii cu propriile naţiuni, vor trebui să se implice altfel. Ăsta a fost modelul Europei sociale.”

Cu o ipocrizie explicabilă doar ştiinţific, acest Băsescu dă impresia că românii au plătit destul şi că vrea ca politicienii să plătească. În lipsa lui de bun simţ, Băsescu nu a spus cum se sacrifică el, prin angajarea a noi şi noi consilieri prezidenţiali pe lefuri grase şi curtezani arondaţi sub formă de secretare, aghiotanţi, şoferi, servanţi:

@ „Aş încheia cu un apel, pentru a reuşi, poporul şi-a făcut datoria. A fost supus proceselor de austeritate, care au fost aplicate şi politicienilor, dar la ei s-a simţit mai puţin. Este de data aceasta rândul politicienilor să asigure stabilitatea ţării şi continuarea proceselor de reformă. Fără stabilitate nu avem nicio şansă. Ar fi păcat ca politicieni lipsiţi de responsabilitate să dea cu piciorul sacrificiilor pe care le fac românii.”

Traian Băsescu dovedeşte că nu are capacitatea să înţeleagă un lucru simplu: Ţara nu e Marea, Poprul nu e Vaporul, românii nu sunt un echipaj de vapor ci o naţie, el nu e comandant ci ar trebui să fie preşedinte:

@ „Sunt de meserie comandant de navă, nu am ratat niciodată destinaţia. Nu o voi rata nici cu România.”

Aproape la fel ca în ultima şedinţă a Comietului Politic Executiv al Partidului Comunist Român – sub dominaţia căruia a fost trimis în Occident, în vremea când românii nu aveau voie nici măcar să se apropie de oraşele de graniţă dacă nu locuiau acolo – Băsescu s-a dovedit a fi urmaşul incontestabil al lui Ceauşescu:

@ „Preşedinţii nu pot să demisioneze în perioadă de criză. Obiectivul major este să treci soluţia prin criză. Nu iau în consideraţie o asemenea soluţie, decât dacă va fi evident că asta e soluţia.”

Cine se uită în gura lui Băsescu nu are decât:

@ „Organizarea unui referendum pe tema susţinerii mele este o alternativă  pe care o pot lua în consideraţie la acest moment.”

Fixaţia, obsesia cu facebook-ul (despre care e greu de spus dacă ştie ceva) nu-i mai dă pace şefulului statului român, îl roade. Semnale că gherila „acelui” Felix şi martorilor de la Bulina Portocalie alături de noul soft postac de la STS, sunt pe cale să dea năvală cu gresivitate în spaţiul virtual, să îl sufoce:

@ „În acesta ieşire adresată românilor vreau să înteleagă că şeful statului ştie ce are de făcut. Este un moment în care recunosc că presat de efectele crizei şi de procesele de reformă a statului am neglijat să comunic sau am comunicat prost.
Ştiu că sunt mai mulţi nemultumiţi decât cei din stradă. Şi că parte din oameni au pierdut încrederea în mine. Dacă vă uitaţi pe facebook sunt şi mesaje de susţinere. Eu pot să lupt cu politicienii dar nicioadată cu poporul.”

Ultima oră !   Piaţa Universităţii a reacţionat la discursul lui Băsescu: „Iarna nu-i ca vara / Nu te mai vrea ţara”

Fiinţa extraordinară le vorbeşte românilor de la ambasada lui Baconschi de la Paris:

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Cristian Oprea 843 Articole
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.