Băsescu: Înșelătoria Volkswagen a fost o escrocherie…

Traian Băsescu este de părere că scandalul Volkswagen este „o escrocherie susținută de oameni politici germani”.

Fostul șef al statutului a declarat că este vorba despre aceeași oameni politici care spun României să lupte contra corupției, potrivit B1.ro.

Însă, consideră că „înșelătoria Volkswagen care acoperă 11 milioane de mașini vândute în toată lumea a fost o escrocherie susținută de oameni politici germani. Nu am vreo ezitare să o spun, oamenii politici care ne cer să luptăm împotriva corupției. Noi o facem, pe fond. Din toată lista de oameni politici care au fost în structurile de conducere a Volkswagen nu văd pe nimeni arestat. Nimeni pus sub acuzare pentru că la 11 milioane de mașini trucate s-a plătit pentru emisie mai mică de noxe 3.000 de euro în plus la fiecare mașină. E un furt global pe care îl vom constata și prin alte țări care ne dau lecții”, a explicat Băsescu.

Întrebat dacă mașina pe care a condus-o în trecut avea același motor buclucaș, Băsescu a răspuns râzând că „am condus o Skoda. Am avut și un Golf? Habar nu am”.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Paul Dumitrescu 5138 Articole
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.