Băsescu, întâlnire surpriză în plin război cu Coldea și Kovesi

Traian Băsescu a fost surprins de jurnaliștii Cancan.ro la o întâlnire mai puțin obișnuită într-un parc.

În plină război cu șefa DNA Laura Codruța Kovesi și generalul SRI Florian Coldea pe tema justiției, Băsescu și-a dat întâlnire cu fostul ofițer SRI Adrian Radu, cunoscut ca adversar al celor doi.

Cu o șapcă pe cap și trăgând cu sete dintr-o țigară, Băsescu și interlocutorul său au discutat în parc preț de câteva minute, la umbra sepepiștilor.
Partenerul de dialog al lui Băsescu avea la el o mapă. Întâlnirea a avut loc marți în jurul prânzului, potrivit jurnaliștilor care i-au filmat. (VIDEO AICI)

Basescu a vorbit, in timp ce apropiatul sau a ascultat

Fostul ofiţer al SRI a revenit în prim-plan la începutul acestui an, după declanșarea scandalului Udrea – Coldea. Acesta acuza în luna februarie într-o intervenție la B1 TV că unul dintre consilierii ministrului Justiţiei Robert Cazanciuc este ofiţer activ în cadrul Serviciului Român de Informaţii.

Din acest motiv, Adrian Radu i-a cerut președintelui Klaus Iohannis demiterea de urgență a generalului Florian Coldea, iar premierului, demiterea ministrului de Justitie.

„Fac un apel la președintele Iohannis să îl demită de urgență pe generalul Florian Coldea pentru săvârșirea infracțiunii articolului 26 din Legea siguranței naționale și pe premier să il demită de urgență pe ministrul de Justiție”, spunea acesta la B1 TV.

„Coldea încalcă Legea siguranței naționale pentru că îl trimite la Ministerul Justiției ca și consilier al unui om politic, și mai mult de atât pune sub semnul întrebării independența justiției”, afirma fostul ofițer.

Totodată, Adrian Radu afirma în februarie că va depune la Parchetul General un denunţ pe numele lui Florian Coldea şi al şefului SRI Dâmboviţa şi un alt denunţ faţă de Laura Codruţa Kovesi şi Florian Coldea pentru abuz în serviciu şi favorizarea infractorului.

Acesta susținea că șefa DNA și-a permis, de față cu Coldea, să cheme procurorii în subordine și să îi amenințe și să le inducă rezolvarea unor cazuri în interesul SRI sau cum dorea generalul SRI.

„Probele sunt procurorii care au fost chemați și amenințați, ce vor depune mărturie”, declara Adrian Radu.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Ioana Radu 8515 Articole
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.