Băsescu întinează priveghiul lui Ion Diaconescu

Preşedintele României, mai corect acest Băsescu, a întinat, după multe altele, până şi moartea lui Ion Diaconescu.

Fariseic şi ipocrit, nefericitul pus în scaunul de la Cotroceni de gloata decerebrată şi de operaţiuni de tip Ambasada României de la Paris a întinat printre altele şi priveghiul de la căpătâiul unuia dintre ultimii seniori ai politicii româneşti: Ion Diaconescu, preşedintele de onoare al Partidului Naţional Ţărănesc Creştin Democrat.

Băsescu T. s-a dus, precum la Festivalul Caşcavalei, la Răvăşitul Oilor sau la priveghiul lui Păunescu, şi la căpătâiul lui Ion Diaconescu.

Într-un mod absolut edificator pentru ceea ce reprezintă de fapt acum în ochii românilor pe care i-a prostit, Băsescu s-a dus la sediul PNŢCD noaptea, pe când mai erau foarte puţini oameni, exact atâţia câţi să nu-l trateze aşa cum merită. Să ne amintim că tot noaptea acest Băsescu a fost şi la ultimele priveghiuri care au adunat popor: al lui Păunescu şi al cântăreţei Manole.

Pentru că a ştiut de la serviciile secrete că ziua s-ar fi umplut de cuvenitul respect de la poporul trezit la realitate, nefericitul nu s-a putut abţine să nu facă băi de mulţime chiar dacă mai mici, cu ocazii funeste şi la ore în care întunericul îi este aliat.

În context este de amintit aici faptul că şi a şasea ocazie de a deschide porţile Palatului Cotroceni, pe 7 octombrie, a ratat-o, ascunzându-se dincolo de zidurile groase şi straşnic păzite de numeroase şi extrem de bine antrenate trupe de securitate. De altfel, de Ziua Naţională a României s-a pitit în străinătate, iar de Revelion, în luxoasele saloane de la Predeal.

Practic, Băsescu a folosit cu cinism ocazia morţii lui Ion Diaconescu de a apărea în public, după ce pe scena politică nu a luptat cu fair-play cu cel trecut acum la Domnul.

Pur şi simplu, pe când „cancerul politicii româneşti postdecembriste” era la guvernare alături de CDR, Băsescu a călcat în picioare PNŢCD condus pe atunci de Ion Diaconescu. Termenul de cancer al politicii a fost dat PD de un actual responsabil din PDL. Un geniu al presei, altfel.

După ce a produs plecarea lui Ciorbea din fruntea guvernului, prin acele episoade bine ştiute, Băsescu a avut acum nemernicia să se ducă în sediul PNŢCD. El, groparul PNŢCD. Halal!

Greţos tabloul de la finalul scurtei şederi blasfemiante a lui Băsescu la sediul PNŢCD: fostul fruntaş ţărănist Dudu Ionescu şi necunoscutul Pavelescu l-au condus pe preşedintele lor până la maşină.

Câtă căldură şi recunoştinţă erau pe chipurile lor.

P.S. Unii s-au grăbit să dea în exclusivitate imaginile cu Băsescu la catafalcul lui Ion Diaconescu. Exlusivitate care era oferită, însă, de încă alţii zece.

A fost, însă, o exclusivitate peste zi, e drept, dar una scabroasă: în aşteptarea discursului Majestăţii Sale Regele Mihai I în Parlamentul României au marcat momentul cum se cuvine prin aducerea – în nişte încăperi mai mici din sediul aflat în dispută – unei caricaturi republican-prezidenţiale. Băsiste prin odraslă pe deasupra!

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Cristian Oprea 843 Articole
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.