Băsescu, întrebat pe cine vede în locul Codruței Kovesi la DNA

Fostul președinte Traian Băsescu a scris pe Facebook, răspunzând întrebării unui utilizator al rețelei de socializare, că în acest moment nu există o soluție mai bună pentru conducerea DNA decât Laura Codruța Kovesi, potrivit b1.ro.

”Domnule președinte, dar oamenii sunt mai importanți decât instituțiile. Pentru asta ne alegem conducătorii. Pe cine vedeți în locul lui Kovesi?”, l-a întrebat un cetățean pe fostul șef al statului.

„În acest moment nu există o soluţie mai bună. Din păcate Kovesi a intrat într-un derapaj din care trebuie readusă pe linia corectă specifică magistraţilor. Şi totuşi, vă aduceţi cumva aminte când aţi votat-o pe doamna Kovesi?“, a răspuns Băsescu.

Totodată, fostul președinte a atras atenția asupra faptului că mulţi fac greşeala de a identifica DNA cu şefa instituţiei, Laura Codruţa Kovesi.

„Haitei propagandei îi spun cert un lucru: Kovesi este departe de a fi întruchiparea corectitudinii şi a cinstei şi, în acest sens, am aflat destule în ultimele luni ale mandatului şi mai ales după ce am plecat de la Cotroceni. Dragi propagandişti ai anilor ’50, dacă vreţi să faceţi ceva pentru DNA şi pentru ţară, apăraţi instituţia şi n-o legaţi definitiv de un om trecător. Mă întreb cum aţi mai putea apăra DNA punând semnul egal între Laura Codruţa Kovesi şi DNA dacă într-o zi o veţi vedea la televizor pe Laura Codruţa Kovesi cu cătuşe“, a mai spus Băsescu.

Fostul șef al statului a ținut să-i transmită, tot pe Facebook, ministrului Justiției, Raluca Prună faptul că ”mai devreme sau mai târziu, Kovesi va pleca. DNA-ul va rămâne”.

„Prună, să ştii şi tu, Kovesi nu este = DNA. Ca orice analfabet instituţional cu rădăcini educaţionale consolidate în anii comunismului, şi ministrul Prună confundă persoanele cu instituţiile. Şi atunci nu rămâne decât un lucru simplu: Prună o susţine pe Kovesi, iar eu susţin DNA-ul ca instituţie. Fiecare are abordarea la care îl duce mintea. Dragă Prună, trebuie să înţelegi încă ceva: mai devreme sau mai târziu, Kovesi va pleca. DNA-ul va rămâne. Şi încă ceva : Doamna Kovesi are pasiunea prezenţei la televiziuni, la fel ca politicienii. Şi atunci de ce supărare că este atacată? Un procuror şef, într-o democraţie normală, apare public de două ori pe an“, a mai scris Băsescu pe Facebook.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.