Băsescu: ” O să mergem la Parchet cu Constituția”

Traian Băsescu s-a prezentat joi la sediul Judecătoriei sectorului 5. Parchetul General a solicitat redeschiderea urmăririi penale împotriva sa după o declarație făcută de acesta în 2007 în contextul demersurilor de suspendare a sa din funcție. Parchetul General a deschis acest dosar pe numele lui Traian Băsescu pe baza unei plângeri depuse împotriva fostului președinte de Ioan Șerb.

Pe 17 aprilie 2007, Băsescu a afirmat că, dacă Parlamentul va vota suspendarea sa din funcție, își va da demisia în cinci minute.

„Cineva a cerut să fiu anchetat pentru fals în declarații, pentru că în 2007 am spus că demisionez în cinci minute și nu am demisionat. Și acum Parchetul General a cerut redeschiderea acestui dosar”, declara Băsescu, la începutul lunii octombrie.

Inițial, cererea Parchetului a fost trimisă la Înalta Curte de Casație și Justiție, instanță care și-a declinat competența în favoarea Judecătoriei sectorului 5.

UPDATE Parchetul General a cerut redeschiderea dosarului ”Demisia în cinci minute” pentru că nu a studiat Constituția și deciziile Curții Constituționale, a susținut Băsescu .

„Dosarul este redeschis la cererea Parchetului General, ca urmare a unei reclamații făcute în 2007 de un domn din Craiova, care nu s-a prezentat azi. Mi se reproșează că am făcut declarația politică legată de demisia în cinci minute, dar eu am revenit în aceeași zi, anunțând că nu mai demisionez. Cred că, înainte de a cere redeschiderea dosarului de urmărire penală, Parchetul General ar fi putut să studieze și Constituția României și deciziile Curții Constituționale. Nu au avut timp să citească. O să mergem la Parchet cu Constituția și deciziile Curții Constituționale, care dau deplină libertate președintelui României, indiferent cine este el, la declarații politice, la atitudini, poziții, la exprimarea unor punct de vedere care vizează nu numai țara, ci și pe el însuși”, a spus Traian Băsescu.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Julieta Tarnovan 4245 Articole
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.