Băsescu laudă Puterea iar demonstranţii strigă „Demisia!”

Mii de români protestează din nou joi în Piața Universității față de regimul Băsescu-Boc. În mai puțin de o oră numărul protestatarilor de la Universitate s-a dublat. Protestul a început joi cu câteva zeci de persoane și a adunat câteva sute la orele amiezii, iar seara numărul lor a ajuns de ordinul miilor. Este a șaptea zi de proteste în Piața Universității, dar Puterea nu dă nici un semn că vrea să răspundă doleanțelor românilor din stradă. 

Mai mult, Băsescu continuă să laude Puterea atât de hulită în stradă în această zile laolaltă cu el.

„Economia românească a evoluat peste aşteptările multora. În 2010 şi 2011, s-a situat în topul ţărilor europene în ceea ce priveşte PIB-ul destinat investiţiilor. În ultimii doi ani, atenţia guvernului s-a concentrat pe procesele de reformă deja făcute. Prioritatea pe linia reformelor se menţine şi în 2012. Aşteptăm intrarea în vigoare, în iunie, a Codului de procedură civilă, va fi continuată reforma companiilor de stat şi va fi finalizată Legea sănătăţii. Avem în vedere o eventuală reformă administrativă a ţării, dacă vor permite condiţiile politice”, a declarat Băsescu joi la o întâlnire cu șefii misiunilor diplomatice în România, fără să facă însă nici o referire la protestele care au adus țara noastră în atenția lumii întregi.

Protestatarii de la Universitate scandează din nou joi „Jos Băsescu!”, „Jos Guvernul!”, „Demisia!” și poartă pancarte cu mesaje antiprezidențiale și antiguvernamentale.

UPDATE ora 17.47 Revoltă la Ploiești: „Viermii s-au înmulţit”

Aproximativ 400 de persoane participă, joi, la un miting în centrul municipiului Ploieşti, aceasta fiind a şasea zi în care la Ploieşti au loc proteste.

Participanţii scandează lozinci împotriva Guvernului, a lui Băsescu şi a liderilor PDL Roberta Anastase şi Sever Voinescu.
Protestul a început în jurul orei 16.00, în centrul oraşului Ploieşti, în faţa clădirii în care funcţionează Prefectura Prahova, iar la manifestaţie participă aproximativ 400 de persoane, potrivit reprezentanţilor Jandarmeriei.

Mitingul de joi este cel cu cea mai numeroasă participare din seria de proteste care a început sâmbătă după-amiază la Ploieşti.

Protestatarii afişează pancarte pe care scrie „7 boi şi 2 vaci ne-au lăsat pe toţi săraci”, „Suntem 10.000. Ne-a numărat Roberta Anastase”, „Viermii s-au înmulţit”, iar unul dintre manifestanţi a adus o cruce de care a agăţat o pancartă pe care scrie: „Roberta şi Cotoi, ce-aţi făcut cu noi, vrem pensiile înapoi”.

UPDATE ora 18.20 Proteste și în alte orașe ale țării

Pe lângă protestul de la Universitate și de la Ploiești, manifestații au loc joi și în alte orașe ale țării. La Bacău acţiunea de protest a început încă de la ora 16.00, aproape în acelaşi timp cu protestul din Piaţa Universităţii.

Zeci de oameni se adună şi în Piaţa Prefecturii din Craiova. La ora 18.00, numărul protestatarilor era de câteva sute. Protestatarii sunt extrem de numeroşi şi la Deva, unde circa 1.000 de oameni sunt aşteptaţi în această seară, în urma unei campanii de succes pe internet, anunță Realitatea TV.

Proteste cu zeci de participanţi au loc și la Târnăveni în judeţul Mureş şi la Băileşti în județul Dolj. Manifestații sunt și în alte orașe mari ale țării: Pitești, Alba Iulia, Suvceava, Zalău, Focșani, Timișoara, Târgoviște, Satu Mare, Arad, Drobeta Turnu Severin, Cluj, Constanța, Oradea.

Manifestanții scandează lozinci împotriva lui Traian Băsescu și a Guvernului.

UPDATE ora 18.45 Mii de protestatari de la Arcul de Triumf, în drum spre Universitate

Mii de participanți la protestul de la Arcul de Triumf se îndreaptă către Universitate. Unii dintre aceștia sunt împiedicați de jandarmi să înainteze. 

UPDATE ora 19.00 UPDATE ora 19.00 Piața Universității, ocupată de manifestanți

Manifestanții au ajuns la Universitate. Aceștia au ocupat carosabilul din Piață, rupând gardurile jandarmilor. La această oră sunt mii de oameni în Piața Universității, dar nu sunt incidente majore. Trei protestatari din Piaţa Universităţii care aveau sticle incendiare şi alţi doi asupra cărora jandarmii au găsit cuţite au fost duşi la secţii de poliţie, a declarat, joi seară, pentru Mediafax purtătorul de cuvânt al Ministerului de Interne, Marius Militaru.

UPDATE ora 19.35 Brașov: Protestatarii strâng semnături pentru demiterea lui Băsescu

Aproximativ 300 de persoane s-au adunat, joi seară, în Piaţa Sfatului din Braşov, pentru a şaptea zi de proteste, manifestanţii întocmind o listă cu semnături pentru demiterea lui Traian Băsescu, anunță Realitatea TV.

Lista care circulă printre oameni cuprinde nume, prenume, data naşterii şi adresele celor care sunt de acord cu demiterea lui Băsescu. Ei vor ca după întocmirea listei să o transmită la Bucureşti, sperând ca şi locuitorii din alte judeţe să procedeze la fel.

Ca şi în zilele trecute, protestatarii s-au deplasat din Piaţa Sfatului către sediul Primăriei Braşov, unde au scandat lonzici antiguvernamentale timp ce aproximativ 15 minute, apoi s-au întors în Piaţa Sfatului.

Cei care sunt la ora această în Piața Saftaului poartă pancarte cu mesaje precum „Jos Băsescu”, „Jos Guvernul”, „Stop corupţiei”. O femeie a venit cu o mătură de care a legat o păpuşă şi o pancartă pe care a scris „Ciocănitoarea Udrea”.

UPDATE ora 19.40 Jandarmeria: 9.000 de oameni în Piața Universității

Potrivit estimărilor Jandarmeriei Române, citate de Antena 3, aproximativ 9.000 de oameni protestează în Piaţa Universităţii la această oră.

Cinci persoane au fost reţinute în Piaţa Universităţii pentru că aveau asupra lor sticle incendiare şi arme albe.

UPDATE ora 20.00 Protest la Târgu Mureş: O frunză de marijuana în locul siglei UDMR

Sute de persoane protestează, joi seară, în centrul municipiului Târgu Mureş împotriva actualului regim.

Protestatarii s-au adunat în jurul orei 18.00 la ceasul din municipiul Târgu Mureş, având pancarte pe care scrie „Dictatorii pică iarna”, „Români, maghiari, suntem solidari”, „Un cizmar şi un marinar, ne-au luat tot din buzunar”.

O persoană poartă o pancartă cu fotografia preşedintelui UDMR, Kelemen Hunor, având o şapcă marinărească, sub fotografie scriind „Demisia”, iar în locul siglei UDMR este desenată o frunză de marijuana.

Manifestanţii strigă „Români, nu plecaţi, trebuie să câştigaţi”, „Anticipate, nu comasate”, „Băsescu pentru noi este Ceauşescu doi”, „Ieşiţi din casă dacă vă pasă”, „Nu vă fie frică şi Băsescu pică”,”Jos Guvernul Boc”, „Jos Băsescu”, „Jos dictatorul”, „Băsescu şi ai lui să se ducă dracului”, anunță realitatea.net.



Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
George Anghel 1101 Articole
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.