Băsescu: Legea dării în plată ar trebui să se refere strict…

Preşedintele Mişcării Populare, Traian Băsescu, a declarat astăzi că Legea dării în plată, care urmează să fie modificată după ce şeful statului a retrimis-o Parlamentului pentru reexaminare, ar trebui să se refere strict la cei care şi-au achiziţionat locuinţe şi nu la marii proprietari de terenuri, transmit surse din presă.

„Ar trebui să se refere strict la cei care şi-au achiziţionat locuinţe sau, poate, bunuri de uz casnic, dar în niciun caz la cei care au achiziţionat suprafeţe uriaşe de teren, au făcut mari afaceri şi acum le pun băncii în braţe activele şi eşecul afacerii lor. Însă, din acest punct de vedere, sistemul bancar din România este liber să-şi bată joc de români. De ce? Pentru că Guvernul a împrumutat numai în luna ianuarie vreo 4 miliarde de lei. Ce nevoie are sistemul bancar din România să finanţeze economia sau dezvoltarea acestei ţări când la ei vine Guvernul?”, a afirmat Traian Băsescu, după întâlnirea avută cu premierul Dacian Cioloş pe subiectul alegerilor locale.

Preşedintele Mişcării Populare a spus că Executivul se putea împrumuta de pe piaţa externă pentru banii de care avea nevoie la dobânzi, care acum sunt mici pentru România. „Guvernul a ţinut să-i ia de pe piaţa internă, fiind un partener al băncilor şi al BNR împotriva intereselor economiei româneşti şi… a românilor”, a susţinut Băsescu.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Paul Dumitrescu 5138 Articole
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.