Băsescu mimează astăzi consultări la Cotroceni

Liderii partidelor parlamentare sunt aşteptaţi, astăzi, la Cotroceni, pentru „consultări” cu Traian Băsescu pe tema concluziilor Consiliului European de săptămâna trecută de la Bruxelles.

Băsescu va discuta mai întâi cu liderii Opoziţiei (la ora 14.00), iar apoi cu PDL, UDMR şi UNPR (după ora 15.00). La Cotroceni vor veni şi președintele Senatului şi cel al Camerei Deputaţilor.

Invitația la consultări vine după ce Băsescu a angajat România la Bruxelles, fără să întrebe pe nimeni, într-un acord guvernamental. Opoziţia l-a criticat deja pe Traian Băsescu pe motiv că nu s-a consultat cu liderii de pe scena politică înainte să meargă la Bruxelles. În plus, USL nu este de acord cu ideea lui Băsescu de a include noile prevederi privind deficitul bugetar în Constituţie, ci într-o lege.

După consultările cu partidele, Traian Băsescu va merge la şedinţa de Guvern. Executivul va lua din nou în discuţie proiectul de lege privind comasarea alegerilor din 2012, dar şi o eventuală majorare a salariului minim pe economie, de la 670 de lei, la 700 de lei, potrivit Realitatea TV.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Alexandru Visan 3297 Articole
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.